reede, 27. märts 2015

Aivar Mäe tuleb külla

Vaatan Eesti vutimängu, poolaeg läbi. Seis kehva. Teen kiirelt blogikande ära ja siis hoian pöialt, et Eesti ikka auvärava ära lööks.

Mis siis nädal toonud on. Nagu eelmise kande lõpus kirja sai, siis sel nädalal olnud päris mitmeid koosolekuid. Väike ülevaade siis ka.

Laupäeval toimunud disgolfi võistlus Käpik läks hästi. Ligi 80 võistlejat on päris tugev tulemus ja selle sarja rahvarohkeim etapp. Aitäh kaaskorraldajatele ning kokatädidele, kes külma ilmaga kuuma suppi pakkusid. Tänud ka toetajatele E-Piimale, Kubja Ürditalule, Arctic Finland House`le ja Moobel SL-le.  Meie 21 võistleja seas sai oodatult parima tulemuse Anti, kes oli kokkuvõttes 8. Kaspar Kitsing jäi ühe viske kaugusele ja oli 10. Mina jäin koos Oskar Kösteriga jagama 22. kohta. Ainsa medali tõi Sander Vaht, kes oli noortest kolmas.  Tulemused SIIN. Laupäeva õhtul sai loodud ka MTÜ Järva-Jaani Discgolfi klubi. Klubi mõttega on võimalik tutvuda SIIN ning kõik huvilised on oodatud liituma. Nädalamängud on peagi algamas. Kõik oodatud.

Pühapäeval toimus meil esimene välismäng Paide kunstmurul, kus teise liigasse tõusnud Imaverega tegime sõprusmängu. Oli tunda mängupraktika puudust ja Imavere oli parem. Suutsime küll lüüa kaks väravat (Raido Vespere ja mina), kuid vastased tegid seda kuuel korral. Homme toimub veel viimane proov enne hooaega kui Paides toimub nelja meeskonna turniir.

Esmaspäeval tegin kodukontoris tööd, sest haigus võttis korraks rajalt maha ning kõva nohu on siiani. Ehk läheb välja ikka varsti.

Teisipäeval sain kokku kooli õpilasesindusega ning loodan, et uued mõtted hakkavad realiseeruma. Gümnaasiumist peaks hakkama varsti häid uudiseid kuulma ja nägema. Loodan, et natuke suutsin innustada noori, kuid see on keeruline ja lugedes uudiseid, siis on see päris paljudes kohtades nii.

Edasi osalesin Järvamaa Spordiliidu juhatuses, kus kinnitasime 2014. aasta majandusaasta aruande, rääkisime 2015. aasta tegevuskavast, Spordiliidu arengukava uuendamisest ja muid teemasid oli ka.

Järvamaa Keskraamatukogu koosolekul, kus olid enamvähem samad teemad ehk 2014. aasta kokkuvõte ning 2015 eelarve.

Kolmapäeval sain teada, et eelmisel nädalal teemaks olnud oksahunniku kõrvaldamine on jõudnud reaalsete tegudeni ja praeguseks on enamus juba ära viidud. Eile volikogus küsiti, et kas oksi võib sinna taas viia, siis ütlesin, et jah, kuid siinkohal rõhutan sõna oksad. Et sinna ei viidaks lehti, juurikaid ega ukseraame.
Toimus ka väike koosolek Rulapargi arendamise osas ning lootused ja mõtted on taas ärganud.

Kolmapäeva õhtul mälestasime Tenega märtsiküüditamise ohvreid süüdates küünlad vabadussambal. Mõte jäi hilja peale ja peale facebooki üleskutse rohkem sel korral reklaami ei teinud. Järgmisel aastal ootame suuremat osavõttu.

Eile rääkisime Türi-Tamsalu matkatee tegevuse jätkamisest ning head meelt teeb, et peale Arleti lahkumist juhatusest on uued entusiastlikud mehed Tõnu Taal ja Andres Vink selle enda südameasjaks võtnud. Omavalitsused endiselt toetavad selle matkatee jätkamist ja sel aastal ka üks suurem matk taas tulemas.

Volikogu istung läks rahulikult ja päevakord oli ka suhteliselt lühike. Jäätmekava osas tekkisid mõned küsimused numbrite kohta ja katsume need järgmiseks korraks selgeks saada. Lisaks sain mõned päevakorrapunktid ruumist väljas olla, sest arutluse all oli minu puhkus ja palgaküsimus. Peale seda andsin infot Paide linnavolikogu ettepaneku kohta, rääkisin Maale elama programmist, rääkisime Karinu karjääri uuringulubadest ja Aasta ema konkursist.
Vabas mikrofonis esitati ka mitmed küsimused ja tähelepanekud, mis puudutasid teid-tänavaid ning heakorda. Enamusele saime vastata konkreetsete tegevuste ja plaanidega. Osade teemade puhul viskasin tuhka pähe ka endale. Näiteks pole valla kodukal mitu nädalat üleval olnud nädalakava. Parandame ennast.

Õhtul oli meil kinos Vehkleja. Tõsiselt hea film, kus mitmel korral kurk kibedaks läks. Õnneks oli lõpp õnnelik, kuid ikka päris reaalselt näitas seda elu, mis oli aastal 1952. Kes saab, minge vaatama.

Täna oli KENK-i nõukogu, kus kinnitasime selle aasta eelarve ja tegevuskava. Lisaks rääkisime natuke tulevikust ning arvestades praeguseid tegevusi ja plaane, siis on mul hea meel, et eelmine aasta suutsin niipalju KENK-i eest seista, et seda lihtsalt laiali ei saadetud.

Pealelõunal toimus Järvamaa infoportaali koosolek ning arutasime, et mis ja kuidas sellega edasi minna. Sai kokku lepitud, et ikka minnakse edasi ja nii, et see oleks kasulik nii maakonda tulijatele kui ka siin elavatele inimestele. Päris keeruline muidugi, kui tahe on olemas.

Homme osalen ise küll jalgpalliturniiril, kuid kel ka isu liikuda või kultuuri nautida, siis on meil taas mitmeid üritusi toimumas. Homme toimub dr Kuhlbergi matk kogunemisega kell 12.00 tema mälestuspingi juures ning pühapäeval kell 13.00 toimub Arsise noorte kellaansambli kevadkontsert. Täitkem saal rahvaga, sest selliseid mehi nagu Aivar Mäe, meie majas väga tihti ei näe.

Muudest teemadest on sel nädalal tähelepanu keskpunktis taas olnud Paide koos oma järjekordse võimuvahetusega. See saaga vist kestab kuni järgmiste valimisteni. Avaldasin ka JT kommentaariumis arvamust, millele T.Alt vastas. Oh jah ühesõnaga.

Põnev on vaadata ka valitsuse koalitsiooni moodustamist. Ikka jube vaevaliselt läheb ja ei tea kas sellest ikka head nahka tuleb. Täna tuli väike info haldusreformi kohta. Ehk siis plaan panna mingid kriteeriumid ette ja KOV-id, mis ei vasta sellele, siis sunnitakse liituma. Eks näis, mis siis saama hakkab. Kõhutunne ütleb, et see kolmik väga pikka koostööd ei naudi, kui üldse nautima jõuab hakata.

Nii, mäng saab kohe läbi. Seis 0-3. Positiivne on, et arenguruumi on.

Kõike paremat kõigile

2 kommentaari:

  1. Oskab keegi rahvale seda selgitada, miks on keeratud kinni kommenteerimise võimalus ja selleks, et seda teha peab inimene genereerima omale mingisuguse Google konto.
    Täpselt nagu Järva-Teataja veebi versioongi, teinekord tahakski anda väga kasuliku vihje kas või politseile, aga ei saa. Et neid artikleid lugeda peab ka iga kord mingisuguse häkiga sinna ligi saama.
    Milleks selline tsensuur igal pool ruulib ?

    VastaKustuta
  2. Tere Soolepakas. Tegemist on minu enda blogiga ja siin saan teha nii nagu mulle sobib. Mulle sobib kui inimesed on konkreetsed ja ma tean, kes kommentaare jagavad. Kuna enamusel inimesel on gmaili konto olemas, siis on see üldiselt kõigil ikkagi jõukohane. Mina näiteks ei häbene oma nime alt kommenteerida ja olen seda JT-s tihti teinud. Vabandust, kui Sul on jäänud mõni oluline vihje seetõttu tegemata. Alternatiivina, kui pelgad avalikult vihjed teha, siis helista või kirjuta. Minu tel on 5257373 ja email arto@jjaani.ee

    VastaKustuta