neljapäev, 7. jaanuar 2010

Uuele katsele

Ikka on nii, et kui esimene kord läheb nässu, siis proovitakse uuesti. Nii ka sel nädalal. Kuna JOL-i esimees jäi vanal aastal valimata, siis teeme uue katse. Usun, et seekord õnnestub.
Kultuuri ja spordipreemiate üleandmisel on meie vallast esindatud tantsutrupp Jürid-Marid, keda on mitmeid kordi esitatud ning sportlastest Tiina Idavain, Saima Saar, Kalle Puss, Martin Metsma ja Kuldar Kark. Homme õhtuks saab rahvas teada tulemused ja ehk läheb seekord ka hästi.
Suusarajad on maha sadanud kohevat lund täis, kuid täna aeti rajad taaskord Buraaniga üle, jäid küll sips pehmed, kuid eks siis tuleb uuesti ajada ja uuesti katsetada. Külm ehk tahendab ka seda.
Järgmisest nädalast on ilmselt avanemas ka jäärada, sest koosolek oli ära ning kokkulepped said sõlmitud. Said paika vastutajad ja lahtiolemise kord ning ka keskkonnaaspekte sai arvestatud. Kui täpsem graafik selge, siis annan märku.
Täna saime taaskord eelarvet tugevalt koostada, sest vahepeal olid ilmnenud tõsiasi, et tasandusfondi on vähendatud ja tuli teha tuludesse-kuludesse korrektiive.
Esimene ametnike vastuvõtt Karinul läks ka hästi. Inimesi oli üle kümne ja kaks tundi läks kiiresti. Järgmine kord 3-ndal veebruaril. Samuti sai sel nädalal tööle vormistatud uus Karinu raamatukoguhoidja, kelleks on Ilme Murumaa. Esialgu on raamatukogu endiselt suletud, sest kolimine võtab aega ja tahame kogu süsteemi viia digitaalsele kujule. Lahti hakkab raamatukogu ilmselt olema viiel päeval nädalas, neli tundi päevas. Täpsed ajad selginevad.
Võimla osas on nii palju uudiseid, et uue süsteemi alusel hakkab töö 1. veebruarist. Ehk lahti hakkab võimla olema tööpäeviti 16.00-21.00 ja nädalavahetustel 11.00-16.00. Jaanuaris on vana süsteemi alusel.
Lähipäevad on kiired. Homme KENKi nõukogu, JOL-i üldkoosolek ja preemiate pidu Oisus. Laupäeval toimub lumelinna ehitamine, kus lihtsalt koos veedetakse tore pärastlõuna ja mis lõpeb kuuma teega. Siinkohal tänusõnad Järva-Jaani Teenusele ja Metstaguse Agorle, kes aitasid hunnikuid kokku ajada.
Pühapäeval toimub võimlas perevõistlus, kuhu on oodatud kõik, kes vähegi tahavad toredat ja sportlikku nädalavahetust veeta. Kui võistkonda ei suuda kokku panna, siis tulge ikkagi kohale, sest lati saab teha segameeskondi.
Kaunist nädalalõppu ja kohtumiseni

2 kommentaari:

  1. Tere! Miks ei korraldata konkursse tööle saamiseks? Miks ei näidata töökohti rubriigis "vabad töökohad"? Viimased
    töökohad on: Karinu raamatukoguhoidja, Järva-Jaani kooli sekretär, lasteaia abiõpetaja, noorsootöötaja, päevakeskuse juhataja jne.
    Miks valla digitaalses lehes on vanad uudised?

    Lugupidamisega tööotsija

    VastaKustuta
  2. Tere
    Tänan küsimuste eest. Avalik konkurss on seaduse mõttes võimalus (Avalik teenistuse seadus paragrahv 29, punkt 2), mitte kohustus. Ehk teisisõnu kui on olnud vajadus mingile kohale inimest värvata ja asutuse juht on näinud sellele kohale sobivat kandidaati, siis konkurssi pole vaja läbi viia. Sarnase näitena võib tuua ka vallavanema valimise. Kui poleks olnud sobivat kandidaati nagu paar koosseisu tagasi, siis tehaksegi konkurss. Loodan, et saite vastuse.
    Valla digitaalne ajaleht on koopia paberkandjal olevast lehest ja uudised on seal täpselt sama vanad. Kui on ettepanekuid kuidas kiiremini ja värskemaid uudiseid üles panna ja seda samas ka hallata ilma täiendavate ressursikuludeta, siis ootame neid hea meelega.
    Lugupidamisega
    Arto Saar
    vallavanem

    VastaKustuta