esmaspäev, 15. veebruar 2010

Hääd suhted naabritega

Täna tuleb teil pikem lugemine ja vaatamine, sest toimunud on päris palju vahepeal.
Reedel saime kokku Koeru meestega, kes on talletanud Koeru kihelkonna pilte internetti aadressile www.vanadpildid.net Seoses ammuse soovi ja selle aasta kihelkonnapäevadega on ka meil plaan seda teha. Siit ka üleskutse, et otsige oma vanadest albumitest J-Jaani kihelkonnas tehtud pilte ja hea kui saaks ka legendi juurde, et kes ja kus. Täpsemad juhised, et kellele ja kuidas need edastada tulevad peagi.
Laupäeval käisime R-Alliku valla 15. talvemägudel natuke verd segamas. Kokku oli 5 meeskonda. Esikohad võitsime suusatamise individuaalarvestustes, kabes ja mälumängus. Kolmandad kohad tulid lauajalgpallis, meeskonnavõistluses, nooleviskes, juhtide võistluses ja etteastes. Lisaks oli veel koroona, lauatennis ja bowling. Kokkuvõttes andis see tubli 4-nda koha. Aitäh Tiiu Välile ja R-Alliku vallale, kes meid kutsusid. Meie meeskonda kuulusid peale minu veel Jaanus Pedius, Andrus Peterkop, Jaan Evel, Kuldar Kark, Kerli Talkis, Kalle Puss, Andreas Sapas, Janno Roosioja, Ülle Kallakmaa, Mikk Kallakmaa ja Kersti Saar.
Samal ajal toimus selle aasta esimene Jääraja võistlus, kus osales ka ligi 30 sõitjat. Üritus läks korda ja selle kohta saab pilte vaadata siit.
Pühapäeval toimus Pitka matk ja see läks suurepäraselt. Ilm oli ilus, rahvast oli palju ja meel oli kõigil hea. Pilte saab vaadata siit, siit ja siit.
Lisaks piltidele tegi ETV sellest ka uudislõigu ning seda on võimalik näha Järva Teataja kodukalt, kus lisaks veel mõned pildid (juures olev pilt ka sealt ja autoriks Andrus Eesmaa)

Järva-Jaani ja Kareda piiril sõlmisime Kareda vallavanemaga sõpruse ja hea tahte lepingu, mille sisuga on võimalik tutvuda siin. Leping ei oma juriidiliselt mingit jõudu, kuid seda enam omab sümboolset jõudu.
Pitka matk on saanud vägevaks traditsiooniks ja kindlasti osalen seal ka järgmisel aastal. Kui saan muidugi :) Aitäh kõikidele korraldajatele ja osalejatele.
Töönädal on aga alanud. Kahjuks küll tumedates toonides, kuid selline see elu juba kord on. Olgem üksteist toetavad ja hoiame lähedasi.
Õhtul toimus meil aga liu ja kossuväljakul suur vastlavõistlus. Kokku osales 7 viieliikmelist võistkonda ja üks neist väljastpoolt valda- Konesko. Rõõm oli näha nii paljusid uisutajaid-kelgutajaid ning säravaid nägusid, kes igal alal andsid endast parima. Seekord tuli võitjaks Vallavalitsus. Kahjuks praegu ei tea kas keegi pilte ka tegi. Lisaks osalesid veel võistkonnad "Volikogu I võistkond", "Päevakas", "Lillekesed", "Kellukesed" ja "Segakoor".
Homme osaleme Margus Vaasiga Maapäeval, kus räägitakse EMOL-i (Eesti Maaomavalitsuste Liit) olemusest, eelmise aasta tegevusest, nimetatakse uued komisjonid, valitakse juhatus, pannakse edasine tegevus paika jne.
Kolmapäeval olen taas Tallinnas Linnade ja Valdade päeval, kus osalen seminaril "Kohaliku omavalitsuse eelarve, maksud, majandus".
Vahepeal ilmus ka selle aasta esimene Jaani Teataja. Nüüdsest siis tasuline ja kättesaadav raamatukogudes, päevakeskuses, Teele lillepoes, Valges poes ja Olerexis. Hääd lugemist.
Poliitikast üle pika aja rääkides, siis on põnevad lood liikvel. Nimelt kuna ma olen parteitu, siis tahetakse mind ikka vägisi üheks või teiseks tembeldada. Hetkel pidi olema mul otsa ees suur R täht, mis ilmselt tähendab Reformierakonda. Nii kurb või rõõmus kui see ka poleks, siis pean pettumuse valmistama ja ütlema välja, et mul on otsa ees lisaks veel tähed K ja IRL ja SDE ja veel mõned ehk teisisõnu ma teen otsused oma peaga. Kas see ühtib mõnikord ühe või teise erakonna omaga, siis see on ju paratamatu.
Seniks homseks õigeks vastlapäevaks pikka liugu ja elame eestlastele olümpial kõvasti kaasa. Algus on olnud väga hea.
Kuulmiseni

1 kommentaar:

  1. Pean tunnistama, et blogimises ja iluuisutamises paned paljudele pika puuga ära.

    VastaKustuta