esmaspäev, 31. mai 2010

Head emotsioonid

Nädalavahetuse päevad olid pikad, aga see-eest väga kultuurirohked ja positiivseid emotsioone täis.
Reedene päev algas kihelkonnapäevade toimkonnaga. Probleeme õhus väga polnud. Sain kokku ka Allan Laupaga, kellega arutasime erinevaid koostöövõimalusi. Teemaks oli endine söökla Pikal tänaval, mida ta heade ideede teostamiseks on lahkelt nõus tasuta rendile andma. Idee on sinna teha selline säästva renoveerimise, käsitöö ja kogukonnakeskus. Kuigi seest on maja suhteliselt õnnetu, siis olen optimistlik, sest katus on enamvähem terve ja talad kuhu põrandad ja laed peaks kinnituma tundusid samuti tugevad olevat. Jätkan ideele jume lisamisega.
Teist ideed, mida jagasin oli see, et kuna Pikk tänav on meil planeeringu järgi miljööväärtuslik, siis võiks vanadele majadele uue värvikorra peale tõmmata. Seda ideed oleme rääkinud ka Sadolini esindajaga ning kui tuleb veel soovijaid, siis ilmselt on võimalik hinna pealt kokku hoida. Lisaks on ehk võimalik kasutada teatud määral ka töötute programmi ja lihtsalt entusiaste, kes tahavad kodupaika kaunimaks teha.
Reede pärastlõunal sain üle pika aja natuke praktiseerida ka inglise keelt kui valda oli külastamas Euroopa Round Table klubi. Tervitasin neid kinomuuseumi juures ja pakkusin neile võimalust koostööks kui neil selleks huvi on.
Reede jätkus lasteaia vanima rühma lõpupeoga, kus kõne pidasin ja lastele valla poolt pinali kinkisime. Kõne oli suhteliselt lühike, kuid ehk nüüd vähemalt mõni laps on julgem ütlema tere või tsau.
Laupäev algas kihelkonna kaardi maha joonistamisega. Kui juhtute pastoraadi ja kultuurimaja vahelises pargis jalutama, siis peaks kaart oleme enam-vähem proportsioonis ja üks meeter peaks vastama enamvähem 350 meetrile.
Seejärel läksime Tartusse jalkat mängima, kus Faunaga tegime võitlusliku viigi, 1-1. Siis kohe kodu poole tagasi, et jõuda õigeks ajaks laulu- ja tantsupeole. Jõudsingi ja jäi paar minutit ülegi. Kontsert oli tore ja hea meel oli näha, et Järvamaal on nii palju oma lugude ja tantsude autoreid. Aitäh kõikidele osalistele ja korraldajatale.
Pühapäev algas taas kihelkonnakaardiga kui märgitud said ka külade asupaigad ning seejärel oligi aeg asuda kihelkonnapäevade avamise juurde kirikus. Jumala-teenistusel andis imeilusa kontserdi Eneli.
Seejärel oli võimalus enda küla tegemisi tutvustada kõikidel kihelkonna küladel. Tublimad olid Jalgsema, Vajangu ning Metstaguse. Jalgsemal oli küla tutvustav stend ning külalistele pakuti suppi. Vajangu kandi toredad inimesed mängisid kannelt ja rääkisid legende. Metstaguse tutvustas oma käsitööd ning rääkis küla ajaloost.
Kontsert "Terve vald oli kokku aetud, kihelkond kokku kutsutud" oli ka meeleolukas. Segakoori laulud, noorte ja päevakeskuse rahva esitatud legendid, Taveri ja päevakeskuse tantsijate tantsud olid väga vahvad ja harivad. Punkti pani aga päevakeskuse näidend Eidetarist ja Taaditarist, millel oli väga õpetlik sisu ja mille esitus ise oli väga armas, tore ja siiras. Loodan, et nad esitavad seda varsti veel. Mõned pildid sain ka jäädvustatud.
Päev lõppes eile suure tantsuprooviga. Ma loodan, et kultuurimaja seinad ikka peavad reedel ja laupäeval sellele rahvamassile vastu.
Täna oli päev kiire. Hommikune koosolek, kuulõpuarved ja Türil käik. Uhkusega võin teatada, et sai valmis esimene raamat, mis kajastab Järva-Jaani spordiajalugu- "Spordist Järva-Jaani mail läbi aegade". Märt Ibruse poolt kokku pandud hästi loetav tekst annab hea ülevaate kogu Järva-Jaani spordi ajaloost. Raamatu ehk brožüüri (32 lk) esitlus toimub neljapäeval gümnaasiumis kell 9.00 ning seal on võimalik vaadata ka osade sportlaste medaleid ja karikaid. Raamatuid on võimalik endale soetada 50 krooni eest, mis on ka raamatu omahind.
Homne päev on samuti tihe kui hommikul kohtume kutsekooli kokkutuleku toimkonnaga, seejärel uurin kuidas lasteaia kihelkonnateemaline spordipäev läheb. Peale lõunat saame taas 6 vallaga kokku ning arutame, et kuidas spordialaselt koostööd tihedamaks teha. Enne tööpäeva lõppu on veel üks koosolek, kus peaks lõplikult lahenema Pikk tn 7 katuse saaga.
Kolmapäeval mind praktiliselt majas pole. Hommikul 9st on Paides koosolek, kus teemaks on "Paide, maakonnakeskus!?" Küsimärk ongi see, mille pärast kokku tullakse. On ette heidetud, et Paide ei käitu maakonnakeskusena. Vaatame kas see on nii või ei.
Peale seda toimub JOL-i juhatuse koosolek, mis tavaliselt kestabki tööpäeva lõpuni.
Neljapäeval on juba mainitud raamatu esitlus ning kõik on oodatud osalema rahvuslike mängude päeval Kasekoplis. Tulge kohale üksi või meeskonnaga. Kui pole kambalisi, siis küll kohapeal moodustame. Peasi, et rõõmsal meelel tulete osa võtma ja teistele kaasa elama.
Eelmisel nädalal sai kokku lepitud ka vabatahtliku rannavalve esmaabi koolituste ajad ja need on 7-8. juuni kultuurimaja väikses saalis. Kui on veel juhtumisi, kes pole julenud ennast kirja panna või on kõhelnud, siis andke mulle märku kirjutamise või helistamise teel ning lisame teid nimekirja.
Nii, et võtke aga julgesti osa kõikidest üritustest ning ettevõtmistest ja suurendame veelgi meie oma Järva-Jaani kogukonna tunnet.
Kaunist algavat suvekuud hääd lugejad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar