esmaspäev, 17. mai 2010

Jalgpalli lainel

Reedel toimunud laulupeokomisjon sujus tõrgeteta. Tundub, et probleeme suuri pole ja kõik teavad oma ülesandeid. Arenduskeskuse nõukogus kinnitasime majandusaasta aruande ning võtsime kokku aasta esimesed neli kuud. Peale seda läksime tempokalt Vargamäele, et osaleda talgutel. Väike ülevaade sellest siin. Olime Jüride-Maridega ainsad, kes ka oma sildi maasse said, sest kogemata olid need 70 cm pikemad kui plaanitud ja auk pidi tõesti sügav olema.
Laupäevane päev möödus bussireisi ja jalgpalli tähe all. Kuigi saime Valga käest 0-2 tappa näitasime me hooaja ilusaimat mängu ja ei pidanud kuidagi häbenema oma mängu.
Eile möödus päev Laulukaarel käies. Kuigi kõiki esinejaid ei näinud, siis see mis nägin oli küll vahva. Eks oli näha ka lavanärvi, aga oli ka tulevasi tähti.
Mis puudutab jalgpalli lainet, siis see tähendab seda, et sel laupäeval osaleme noorte palluritega R-Allikul "Roobade turniiril". Eelmisel aastal saavutasime mõlemas vanuses teise koha. Laupäeva õhtul toimub ka Meistrite Liiga finaal, mida ehk saab vaadata ka pubis. Täna oli igaljuhul Toivol telekas juba kohal, kuid kas sellega laupäeval TV6 ka näeb, see on iseasi. Lootust on.
Ja ka pühapäeval on meil mitu lootust. Esiteks on meil Kasekoplis kell 12.00 vastaseks FC Põlva Looto(u)s ja on lootus saada ka esimene võit sel aastal.
Lisaks lugesin eelmise nädala lõpus seda Aivar Pohlaku artiklit. Ehk jalgpalliliit on taas jalgpallikoole loomas. Mõned aastad tagasi sai seda teemat ka arutatud FCFlora esindajatega, kuid siis jäi see rahaliste ressursside taha seisma. Kuid nüüd on eestvedajaks Eesti Jalgpalliliit ning ka meil on vahepeal valminud õpilaskodu, mis tähendab seda, et ka kaugemalt tulijatel on võimalusi. Probleem on muidugi endiselt korralik staadion, kuid võimla juures on selleks tarbeks maa munitsipaliseeritud ja uue treeningväljaku loomine läks seal juba paar nädalat tagasi käima. Lisaks tulevad kasuks siin meie suhted sõprusvalla Kokkolaga, mis on tuntud kui jalgpalli linn, kuhu igal suvel üle Euroopa noored kogunevad turniire pidama. Eks näis kas Jalkaliit võtab vedu, kuid kiri läks teele ja miks mitte arendadagi Põhja-Järvamaast tugev spordikants, kus Koerust tulevad maadlejad ja maasportlased, Albust lumelaudurid, Amblast suusatajad ja kardisõitjad, R-Allikult saalihokimängijad ja Karedalt korvpallurid. Ehk siis surfame jalgpallilainel edasi.
Sel nädalal on veel plaanis osaleda mõningatel infopäevadel, mille info saate kätte valla koduka nädalakavast ja ka väärteomenetluse koolitusel.

MORAALINURK- head inimesed. Kui näete enda ümber midagi, mis riivab teie silma, olgu see siis maha visatud praht või ümberaetud prügikast või jalgadega pingipeal istuvad noored või kihutavad mootorratturid jne. Ärge peljake näidata üles kodanikutahet ja julgust. Võtke see paber üles või väljendage noorele oma seisukohti või proovige teada saada kihutavad uljaspead ning ütelge, et nii ei tehta. Kui me ise vaikimisi oleme kõige sellega nõus, siis tundubki see neile normaalne ja keegi ei saagi aru, et nad midagi valesti teevad. Ühiskonna surve on see, mis muudab inimesi kõige paremini.

Heaküll, aitab küll tänaseks. Tänan, et lõpuni lugesid.

Kaunist künninädala jätku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar