neljapäev, 27. mai 2010

Pealkiri

Käisin just kinos ja seal näidati filmi Titaanide kokkupõrge. Sealt võib pärisellu mõne paralleeli tuua küll. Kui oletada, et poliitkud on jusktui jumalad, kes inimeste üle valitsevad, siis vahel võib juhtuda, et mõnele heale inimesele pakutakse võimalust jumalaks saada. Selle asemel, et see võimalus haarata jäävad nad maa peale, et koos teiste inimestega koos halbade jumalate vastu võidelda, muutumata nendesarnasteks. Kes filmi näinud, see saab ehk mõttest paremini aru.
Aga mis siis sündinud? Käisin ka ise tubaka teemalisel loengul koolis. Mokatubaka osas tasuks kõigil lugeda seda artiklit, mis peaks mõtlema panema.
SOS küla inimesed olid toredad. Võiks loota, et nendega kunagi ei pea koostööd tegema, aga kui vajadus on tekkinud, siis ei kõhkle seda teha.
Kultuurinõukojas võeti kokku rahvamajade messil käik, räägiti maakonna laulu- ja tantsupeost, kuhu kõik laupäeva õhtul lähevad ning arutati kultuuriarengukava muutmise üle. Lõppes koosolek Sääskülas, kus Arlet tutvustas oma küla ja tegemisi. Päris vahva küla ja teised külad võivad snitti võtma küll minna.
Teisipäeva õhtu lõppes samuti kultuuriga ehk käisin Paides Jan Uuspõldu Isana vaatamas. Tasub vaatama minna kui võimalik. Eriti meestel ja eriti abielumeestel. Tunneb ennast ära küll.
Eile toimunud vallasekretäride külaskäik valda oli edukas. Vähemalt oli kuulda positiivset tagasisidet.
Meeskonna ja koostöö koolitus Türil avas taas mõned silmad. Kahju taaskord, et kõik vallavanemad taas ei osalenud. Eriti need, kes tunnevad koostööst puudu, sest päris palju õpetlikku oli. Loodan, et leiame tulevikus veel võimalusi koolituda sel teemal.
Täna on olnud kohtumisterohke päev. Hommikupoolikul oli meeldiv arutelu ühe riigikogu liikmega, kellega arutasime päevapoliitika ja järgmise aasta riigkoguvalimiste teema üle. Päris huvitav oli. Ei tasu muretseda, erakonda astuma ei hakka ja kandideerima samuti mitte.
Seejärel käisin koolis rääkimas võimla kasutamisest. Kuna on soojad ilmad ja suvi on käes ning puhkused tulevad, siis hakkab võimla olema nädalavahetustel lahti kella 15.00-21.00 ning sauna ajad 17.00-20.00. Puhkuste ajal pannakse täpsustatud graafikud seinale.
Sauna osas infot, et tänu Arctic Finland Housele sai saunaruumi ka lava-aste ning pink. Aitüma.
Edasi viis tee mind Aravetele, kus maakonna visiidil olid reformikad ja rääkisime natuke haridusest. Midagi uut ei selgunud, kuid külalised said natuke aimu mis meil siin toimub ja samuti selgitasime Raidiga, et naabervallad ei pea ainult konkurendid olema, vaid saavad ka koostööd teha.
Tänasel volikogul oli hea meel tõdeda, et J-Jaani Gümnaasium on üks vähestest maakonna haridusasutustest, kus on ära tehtud sisehindamine ning seda vägagi hea tulemusega. Siinkohal tugev tunnustus Sirjele ja Silvale ning kõigile, tänu kellele see teoks sai.
Lisaks otsustati, et läheb enampakkumisele vallavara, mida vallal pole vajadust pidada. Sealhulgas on kolm korterit Mõisa tee 3 aadressil (nn Roosa maja, vajavad kap.remonti) ning vana apteegi peal olev korter (saaks elada küll), alghindadega 20-40 tuhat. Lisaks vana kaalumaja E-farmeri taga (alghinda 7000), elamukrunt Lai 17 (alghind 40 000) ning garaaž Kalda tn 62 (alghind 55 000). Täpsemat infot saab abivallavanema või maanõuniku käest. Nii, et kellel huvi endale odavalt korter soetada, kus oma käe järgi remonti teha, siis tehke pakkumine.
Homme hommikul on veel viimane koosolek enne pühapäeval algavaid kihelkonnapäevi. Seejärel kohtun Allan Laupaga, kellega jagan mõnda huvitavat ideed. Õhtupoole on lasteaia lõpupidu, kus lõpetajatele kingin valla poolt traditsioonilised pinalid.
Vabalava jääb kahjuks ära ja seda osalejate vähese arvu tõttu, kuid pole hullu, varsti proovime uuesti.
Laupäeval tasub kell 12.00 hoida pöialt, sest läheme Kaagverre jalgpalli mängima ning kella viieks pean jõudma Türile, et osaleda laulu ja tantsupeo rongkäigus.
Pühapäeval lähevad kihelkonnapäevad lahti. Loodan, et kõik sujub ja tänu vahvatele inimestele ilmselt nii lähebki. Joonistasin täna kaardi valmis ja nüüd on vaja see ainult murule märkida.
Head kultuurirohket nädalavahetust

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar