neljapäev, 17. juuni 2010

Rahul

Selle nädala toimetused on olnud edasiviivad. Teisipäeval arutasime töölaagri töid. Tundub, et peab kohe mitu laagrit korraldama, et kõik tööd saaks tehtud. Eelarve osas on halb uudis see, et tulumaksulaekumine on kehvem kui planeerisime. Hea uudis on see, et riik on aru saanud, et ses osas tuleb appi tulla ja tänase valitsuse otsusega on meile ka osa stabiliseerimisfondist määratud. Kärpima pole vaja hakata.
Eilne koosolekute päev oli asjalik. Hariduseteemaline koosolek, mille eestvedaja oli Paide linn, oli väga vajalik, kuid loodan, et maakonna peale tuleb siiski üks dokument. Nimelt on ka JOL ja maavalitsus alustanud maakonna hariduse arengusuundade kirja panemist. Jõudu meile. See dokument puudutab ka ju otseselt meie piirkonda.
Sealt läksin ühele planeerimata koosolekule. Nimelt on Paides kehtimas oma raha- PAI. Selle kohta on võimalik lugeda siit. Mulle see idee kohe kangesti meeldib. Vahepeal mõtlesin, et võiks teha ka oma vallas taolise, kuid tegelikult oleks mõistlik P.A.I.-de Panga tegevust laiendada üle Järvamaa. Loodetavasti saame sel laupäeval juba asjast lähemalt rääkida.
Rakveres toimus kolmapäeval ka MKM-i (majandus- ja kommunkatsiooniministeerium) poolt teabepäev. Nimelt on plaanis teha välisinvesteeringute maale toomiseks oma portaal, kus maakonnad ja vallad saavad osaleda ning mis oleks huvilistele esmaseks infoallikaks siin saadaval olevate maade ja objektide kohta. Idee põnev ja huvitav. Kohapeal tekkinud küsimusele, et miks seda varem pole tehtud, ei osatud vastata. Üles kerkis ka maade küsimus, kuid sellele võib lahendus saabuda juba sel suvel, kui vastav määrus vastu ehk võetakse.
Tänase päeva peauudis tuli samuti valitsusest, kus lõpuks kinnitati Järvamaa KOIT kava nimekiri ja seal hulgas meie lasteaia juurdeehitus. Selles lähtuvalt kuulutame järgmisel nädalal hanke välja. See võtab paar kuud aega, kuid on reaalne, et kui tõrkeid ei teki, siis läheb sel aastal ka ehituseks.
Sel nädalal hakati vahetama ka võimla põrandat, mis osaliselt oli mädanend ja ohtlik. Tekkis väike arusaamatus ka vanade laudade kasutamise osas, sest töövõtjaga olime selle lepingus jätnud konkreetselt fikseerimata. Nüüd on nii, et kasutamiskõlbliku kasutame ära ühiskondlikul või mittetulunduslikul või taaskasutaval eesmärgil ning mittekasutamiskõlbliku kasutame nii öelda sotsiaalseks kütteks. Aga igaljuhul töö käib täies hoos ja silmaga nähtavalt.
Täna ilmselt on osad lugenud ka Järva Teatajat ja avastanud, et loos, kus räägitakse omavalitsujuhtide haridusest, pole minust halligi kirjas. Andsin sellest ka JT-le märku ja tulemuseks oli kena vabandus ning et ilmselt saate minu hariduse kohta lugeda laupäevases lehes.
Kuna naabrite eluga tuleb ikka kursis olla, siis tean, et täna toimus ka Koeru volikogu istung, kus ühe teemana oli kirjas ka riigigümnaasiumi seis. Nii oleks tahtnud seal osaleda ja kuulda, mis seis on, kuid eks peab jääma ootama, et ehk poetatakse mõni sõna ajakirjandusele ikka ka.
Homne hommikupoolik on nii öelda kodune, kuid seejärel osaleme volikogu esimehega JOL-i üldkoosolekul Imaveres.
Õhtul on kõik oodatud Karinule, kus saame selle kandi kohta rohkem teada ning samuti esitletakse seal uut raamatut.
Laupäeva hommikupoole ehk jõuan Paide kogukonnakeskuse talgutele, kuid eks näis kuidas graafik kujuneb. Seejärel lõpuaktused ning õhtul on plaan osaleda Kurnu laululava avamise peol Kuusnas. Lisaks sellel, et mul on sinna kutse, siis tegelikult see haakub ju ka meie kihelkonnapäevadega, sest see kant oli kunagi ju samuti Järva-Jaani kihelkond.
Pühapäeval on kõik oodatud jalkale kaasa elama. Vaheajal on seekord ka tantsijad ning kõigil on taas võimalus pileteid võita. Peale mängu on võimalik suunduda järve äärde, kus algavad tõsised võrkpallilahingud, kuhu on ka kõik oodatud osa võtma ning kaasa elama.
Kes aga spordi asemel tahaks kihelkonna mõisadega tutvuda, siis kell 12.00 väljub pastoraadi juurest buss.
Uus nädal algab jaanipäevadega ja nii see meie kaunis elukene veereb. Mina olen rahul.

2 kommentaari:

  1. Tere,
    kas meie vald peab ka kooli ülalpidamiseks juurde maksma või saadakse ainult riigi rahaga hakkama. Ja millistest summadest me siis räägime.
    Tänan!

    VastaKustuta