esmaspäev, 18. juuli 2011

Kiire, kuid vägev aeg

Nädalalõpp koos soomlastega oli vägev. Kuigi tervet aega nendega koos ei olnud, siis koos veedetud aeg oli tore ning paljud said endale juurde uusi tuttavaid, sõpru. Reede hommikul andis Timo meile ülevaate seal toimunud haldusreformist. Kui siin oli vahepeal juttu, et Paide linn ei taha liituda, sest linna väärikas ajalugu kaob, siis on seal peale liitumist ikkagi tegu Kokkola linnaga, mitte vallaga. Põhiline teema miks liituti oli tervishoiu süsteem ja nõus oldi lõpuks muidugi tänu präänikule, kuid ega see lihtsalt ka seal ei läinud. Samas kolm valda, mis Kokkola ümber liitusid on siiski säilitanud oma identiteedi, vähemalt esialgu.
Reedel said külalised näha kuidas Seidlas vilja jahvatatakse ning hiljem said ka ise võid teha Jürimardi talus.
Õhtune kontsert-aktus läks küll üle kolme tunni pikaks, sest kõned olid väga sisukad, kuid oli siiski mõnus ja siiras. Eduard Elbrechtiga oli meeldiv tutvuda ja tuleb välja, et ta hoiab siinsel elul endiselt silma peal. Suured tänud talle veelkord. Silva andis ülevaate 20. aasta muutustest ning Kälviä poole pealt rääkisid Kauko Ojala ja Tapani Hankaniemi. Viimane mees on "põhisüüdlane" raamatus, mis meil juubeli auks välja anti. Raamat "Sõpruse sillal" on nii soome kui eesti keelne ning sisaldab ohtralt fakte, lugusid ning pilte. Kel selle vastu huvi, siis vallamajast saab seda osta 10 euro eest.
Laupäeval võtsid soomlased aktiivselt osa ka Järve päevast. Võrkpallipoisid, kes on ka Soome noortekoondises, tegid puhta vuugi ning alistasid 5 konkurenti kindlalt. Neidudele oli vastu tulnud Türi paar õdede Zeemannide näol ning seekord jäid eestlased peale. Lisaks pakkusid mängulusti Ülle K. ja Teele.
Lisaks võrkpallile võtsid soomlased muudest aladest ka aktiivselt osa ning said ka mitmeid medaleid. Siinkohal palju õnne Marttile ja Harrile, kes said suisa mitu medalit.
Järve päev läks kenasti. Rahvast oli palju, tegevust jätkus, ilm oli ka suhteliselt hea ning igav ehk ei hakanud kellelgi. Populaarne oli loomulikult paintball ja rahvarohkemad võistlused olid lestavise ning petanque. Ise võtsin osa seekord ainult triatloni ujumisetapist. Tulime Ülle V. ja Ukuga teiseks. Ahjaa tegelikult tegime Timoga väljaspool arvestust ka poomivõitlust, kus seekord mina peale jäin, kuid seal polnudki tähtis võit vaid kohtumine ise.
Aitäh Järve päeva korraldamise osas noortele: Ukule, Martinile, Kuldarile ning neid oli seal veel kes ühel või teisel alal kaasa aitasid. Lisaks oli abiks Urmas ning loomulikult tegid väga tublit tööd Teele ja Ülle K., kelleta oleks võistluste sujumine ja korraldamine väga keeruline olnud. Lisaks aitäh neile, kes olid abiks, kuid keda ei maininud. Asutustest tänusõnad Teenusele, Järvamaa päästeosakonnale, Georgi söögitoale, Kiigelandile jne.
Järve päeva pilte näeb siit.
Lisaks toimus Järve päeva ajal mudellennunduse demolennud ning sellestki mõned pildid SIIN. Aitüma Andrusele.
Nädalavahetusest on kirjutada nii palju veel, kuid kõigest vist seekord ei jõua. Tiba veel.
Simman oli ka tore ja üldiselt laabus probleemideta. Hommikuks üks prügikast ja lillekast olid alevis pikali, aga nii see seis meil alkoholiga praegu ühiskonnas on. Osadele mõjub väga kahjulikult.
Ametlikust kohtumisest soomlastega veel niipalju, et järgmisel aastal tahame kindlasti rohkem koostööd teha ettevõtluse ja turismi vallas. Sel aastal oli juba pakett valmis, kuid nad ei jõudnud toimetada nii kiiresti kui vaja, sest neil praegu suur elamumess käsil ja aega jäi väheks. Elamumessil osaleb ka meie Arctic Finland House.
Eile oli kirikus jumalateenistus ja peale seda koolimajas lõunasöök ning tagasiteele saatmine. Igavesti lahedad inimesed ikka.
Kogu ürituse sujuva toimise eest suured tänud prk Kärnerile, Ülle Vaasile, Jutale ning kõige suuremad tänud Malle Kolnesele, kelleta me ei saaks kuidagi hakkama. Lisaks oli veel palju teisi abilisi ning neile samuti tänusõnad.
Tänane tööpäev algas kohtumisega uue ajalooõpetajaga, kellega arutasime natuke J-Jaani arengukava teemadel. Tegi ka konkreetseid ettepanekuid ja siinkohal tuletan teistelegi meelde, et aeg on seda teha.
Lisaks tutvusid täna mõned inimesed müügisolevate autodega ning lootust on, et vähemalt Škoda läheb loosi ja kes Escorti osas kaaluvad, siis teadmiseks, et ülevaatus veel kehtib ja täna läks käima nagu matsupill. Pakkumiste tähtaeg on kolmapäeval kell 16.00. Korterit vaatama ei tahetud minna, kuid huvilisi nagu isegi oleks. 1000 euroga kolmetoalist osta tahaks isegi, kuid ma ise ei saa hästi kahjuks. Jõudu pakkujatele.
Homme saan kokku ühe turvafirma esindajaga. Eks näis kas tuleb konkreetseid pakkumisi või luuratakse maad.
Homme õhtul kell 20.30 on Tallinna kandi rahvas oodatud Kalevi kunstmurustaadionile, kus on meil, FCF Järva-Jaani SK-l, karikamäng Kalevi juuniori meeskonnaga, mis mängib IV liigas. Loodame, et tuleme võiduga ikka tagasi.
Kolmapäeval praegu suurt kohtumisi pole, kuid jooksvaid teemasid tuleb pidevalt peale, nii et väga hapukurgihooaeg ikka pole.
Nädalalõpp kisub taas kiireks, sest toimub SEE ja SEE
Kui igav on siis minge ujuma, mängige võrkpalli, korvpalli, sõitke rattaga, mängige sulgpalli, tennist, lugege raamatut, mängige jalgpalli või tehke muud põnevat, sest kõike saab J-Jaanis teha. Olgem aktiivsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar