neljapäev, 20. oktoober 2011

Koerustükk

Sel nädalal on päris palju uudiseid Koeruga seoses. Tänane Järva Teatajagi neid kajastas. Rahvale oluline uudis on seotud päästekomandoga ja selle võimaliku kinni panemisega. Kui kuu aega tagasi oli meedias jutt sellest, siis kinnitati, et Koeru on mustast listist väljas, kuid sel nädalal ilmnes taas vastupidine uudis. Lõplik selgus tuleb esmaspäeval kui minister seda otsustama hakkab. Arusaamatu on kuidas saab sellise koha pealt riik kokku hoida. Koeru alevikust, kus on samuti nagu J-Jaanis üle tuhande elaniku, hakkab lähim komando olema ca poole tunni kaugusel. Olgu see komando nii võimekas kui tahes, siis on selge, et elupäästjatest saavad tukiloputajad. Ei pea vist üle rääkima ka hooldekeskusest ja suurtest tehastest tingitud suuremast riskist. Loodetavasti ikka terve mõistus võidab, sest muidu tõesti pole võimalik enam maal elada.
Teine uudis puudutab Koeru abivallavanema valimist. Koht, kuhu kandideeris üle 30 inimese, on nüüdseks täidetud. Ametlikult vormistatakse küll järgmise nädala volikogus, kuid võib siiski Rein Köstrile õnne ja edu soovida, sest vaevalt otsus muutub. Kogemusi mehel on ja läbirääkimisoskust samuti ning võibolla arenevad kahe valla suhted veelgi paremini. Elame näeme. Ei tea kas tal meie volikogu istungitel ning komisjonide koosolekutel ikka lubatakse käia. Kui räägitakse haldusreformist, siis vahel on juttu ka ametnike jagamisest ja koostööst. Nüüd on see kahe valla vahel täielik, sest abivallavanemad on naabervallast.
Teisipäeval käisin vabatahtlike keskuse infopäeval, kus räägiti selle tööst ning ülesehitusest. Paljud aga ei tea, et läbi vabatahtlike keskuse on võimalik saada ka töökogemusi, koolitusi ning osaliselt tasustatakse ka tööd. Eriti puudutab see töötuid. Tasub infot vaadata SIIT:
Eilne päev oli kiirekas. Hommikupoolikul Tartus, seejärel väike nõupidamine Sveniga Koeru päästekomando asjus. Lõuna ajal käisin Toidutare juurest läbi ja Margus Peldes tutvustas seal toimuvat. Nimelt on PRIA projekti kaudu saadud toetust ja sellega tehakse fassaad, katus, küttesüsteem ning teise korruse toad korda. Idee sai alguse krosside korraldamisest kui sõitjaid polnud kuhugi ööbima panna, nii tekkis vajadus. Mis majja veel tuleb, see on veel lahtine ning head mõtted on teretulnud, kuid alevis leviv kuulujutt ööklubist on alusetu. Vähemalt esialgu. Kui keegi konkreetse ettepaneku ja kontseptsiooniga läheks, siis tasuks arutada, kuid asutus, mis töötab kaks päeva nädalas, sellega väga ära ei ela.
Eile oli eakatel ka tegus päev. Nimelt toimus üritus "Tervis on elu alus" ja koos Koeru sõpradega käidi Kubja ürditalus ning Karinu külamajas, kus pakuti suppi ja Lembit Kuhlberg rääkis tarkuseteri. Käisin ka neid tervitamas, kuid kahjuks pikemalt ei saanud jääda, sest lendasin Paidesse spordinõukokku. Otsustasime, et vaatamata sellele, et Järvamaa spordi arengukava osas on päris kaugele jõutud, tuleks see nüüd ka ametlikult algatada. Nii maavanema kui JOLI-i poolt.
Eile õhtul toimunud infopäev Turvalise kodu kohta väga huvi ei äratanud ja kuulajaid oli napilt rohkem kui ettekandjaid. Loodetavasti tähendab see seda, et turvalisusega on meil vallas hästi. Ptui-ptui-ptui. Kel huvi naabrivalve kohta siis www.naabrivalve.ee on abiks
Täna miskit väga märkimisväärset ei toimunud.
Homme on vallavalitsuse istung ja hea meel on tõdeda, et päris palju tuleb anda välja kaevelubasid uutele vee-ja kanalisatsioonitrassiga liitujatele. Võtke ühendust kas Järva-Jaani Teenuse või vallavalitsusega.
Kell 13.00 on JOL-i üldkogu, kus järgmise aasta eelarve on põhiküsimus ilmselt.
Laupäeval ehk jõuan korvpalli mängima Koiki ja pühapäeval Jüride-Maride esinemine Rakveres.
Võib vist kokku võtta ka siinse blogiküsitluse tulemused, kuigi mõned tunnid on jäänud veel hääletada. Minu meelest on see väga hea tulemus, et enamus ehk 75% inimesi on kas rahul või väga rahul. Samas on see täpselt see tulemus, et ei tohi lõdvaks lasta, sest ikkagi 15 % on neid, kes pole rahul. Kunagi ilmselt ei saa olema olukorda kui 100% on rahul, kuid püüdlema peab. Aitäh kõikidele vastajatele ja püüdleme koos parema tuleviku poole.
Mõnusat nädalalõppu kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar