esmaspäev, 24. oktoober 2011

Teeme korda

Ehk siis pikemalt öeldes- teeme korrad korda. Täna arutasime vallas mittetulundusühingute toetamise korda. Kuidas anda tegevustoetust ning kuidas kaasfinantseerimist erinevatele projektidele. Üldjooned on paigas ja kuigi sel aastal tegevustoetuste osas seda rakendada ei saa, sest see hakkaks kehtima uuest aastast, siis projektide osas on küll vaja natuke pabereid täita.
Teise korrana oli täna menetluses JAP-i projektide hindamise ja seiramise kord. See võeti ka JAP-i üldkoosolekul täna vastu. Lisaks sellele oli täna päevakorras uue aasta rakenduskava ja eelmisel aastal alustatud projektide seire. Üldkogu toimus Valasti uues külamajas ja peab tunnistama, et väga ilus ja stiilne on see. Päris suure lavaga saun ning suur olemisesaal. Lisaks sööginurk. Kel mahti, siis tasub seal käia ja miks mitte mõnda oma üritust seal pidada.
Korra veel eelmisse nädalasse tagasi vaadates, siis reedesel JOL-i koosolekul sai selgeks see, et uuel aastal on JOL-is kaks ja pool töökohta. Kultuurispetsialist hakkab olema poole kohaga. Ega see otsus rõõmsalt ei tulnud, kuid kahjuks pole midagi teha. Kuskilt peame kokku hoidma ja ei tahetud seda ühisürituste arvelt ka teha, mis on ka minu meelest õige.
Laupäeval tuli mudaliigas Ambla käest võtta vastu kaotus. Poolaeg oli veel võrdne 15-17, kuid teisel poolajal panid nad oma kolmeste kahuri tööle ja midagi teha polnud. Me muidugi väsisime ka.
Eilne Jüride-Maride esinemine oli vinge. Kuukiire klubi eakad olid vahvad ning tundus, et me meeldisime neile, sest ära minnes plaksutati maruliselt. Kui see nüüd just ei olnud seetõttu, et meie lahkumine neile rõõmu pakkus.
Homme ja ülehomme veel koosolekuid plaanis pole, kuid neljapäeval on volikogu istung ja lisaks toimub Vajangu koolis üks huvitav üritus ning lisaks külastab meid Läänemaa arenduskeskus. Tuleb kiire päev.
Täna pidi selguma, et kas Koeru päästekas läheb kinni või ei, kuid tundub, et otsus lükkus veel kaks nädalat edasi, sest täna polnud minister olemas olnud. Eks siis kuuleb varsti, kuid praegu õnneks on vähemalt lootus jäänud.
Muudest juttudest niipalju, et Volli keskuse tagumises otsas käib vilgas tegevus ja nagu ma olen aru saanud, siis peaks sinna toitlustuskoht tulema. Loodan, et üldmuljet veel natuke parandatakse, sest praegu küll ei kisuks sinna.
Uue aasta eelarve tegemine on ka täie hooga käima läinud ning taotlusi järjest tuleb, kuid selge on see, et sel aastal on seda raskem teha kui eelmisel aastal, sest kõik asjad on ju kallimaks läinud, kui tulud koos sellega suurenenud pole. Aga saame hakkama, muud varianti polegi.
Eelmisel nädalal saatsin maanteeametile ametliku kirja Kuksema tee osas ning ses osas kaks uudist. Nagu ikka üks hea ja teine halb. Hea on see, et tee saab korda ning lisati teehoiu kavasse, kuid halb on see, et seda tehakse alles 2013 aastal. Loodan muidugi, et mingit hööveldamist või silumist nad teevad ka järgmisel aastal juba, sest olukord on tõesti sant seal.
Muust veel. Vaadake juba ka vaikselt järgmist nädalat, sest siis on Järvamaa ettevõtlusnädal ning mitmeid asjalikke ettevõtmisi toimub. Täna selgusid ka konkursside tulemused ning väike-ettevõtete kategoorias (töötajad alla 50) sai Metstaguse Agro teise koha. Palju õnne. Lisaks esitasime aasta turimisobjektina Vanatehnika varjupaiga, kuid Ajakeskus ning Laupa olid eespool. Samas sellistele objektidele pole ka piinlik alla jääda. Täpseid tabeleid saate vaadata sellest uudisest.
Aga olge teie ka tublid ning teistele eeskujuks. Kaunist nädalat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar