esmaspäev, 12. märts 2012

Lipp on kõrgel

Tervelt nädal on möödas eelmisest sissekandest ja nii pikalt ei olnud alguses plaanis pausi pidada, kuid nii ta seekord läks. Eelmisesse nädalasse tagasi vaadates, siis JOL-i juhatus oli mitmekülgne. Tehti otsused KENK-i ja JAK-i baasfinantseerimiseks. Arutati üleriigilise planeeringu Eesti 2030+ tegevuskava ning tegime sinna ka väikse ettepaneku. Kuna riik tahab Järvamaa muuseumi nii öelda ära anda, siis osalen ka nüüd JOL-i poolse esindajana töörühmas, et arutada muuseumi tulevikku. On pakutud versioone, kus uueks omanikuks võiks olla nii Paide linn kui kõik maakonna omavalitsused. Eks näis mis saab. Huvi pakkus ka Eesti Jalgpalliliidu esindaja, kes rääkis Eesti jalgpalli infratruktuuri arengukavast, mille raames pakuvad nad omavalitsustele projekteerimise näol toetust. Panin Järva-Jaani valla ka ootele, et sel aastal konkreetse projektiga tegelema hakata. Muid teemasid oli veel ja lühikokkuvõte neist on SIIN
Neljapäeval ja reedel toimunud KOV juhtide mitmevõistluse, mis toimus Elvas ja Nõos, võib lugeda kordaläinuks, sest nagu eesmärgiks sai seatud, tiitlit kaitsta, sai see ka tehtud. Konkurents oli tihe ning üldvõit tuli taas väga napilt, vaid kahepunktilise eduga Nõo vallavolikogu esimehe Jaanus Järveoja ees, kes ka eelmisel aastal jäi napilt teiseks. Oma edus pean tänama ka toetajaid ja nõuandjaid. Kümnest alast seitse ala läks kirja ning peaaegu kõigil tugevatel aladel oli keegi abiks. Kiiruisutamises (2.koht) tänusõnad Valev Välajotsale, kes laenas oma uiske ja õpetas tehnikat. Suusatamises (6.koht) tänusõnad Tarmo Jullinenile, kes 14 aastat vanad suusad lippama määris. Lauatennises (1.koht) tänusõnad Jaanus Pedius`le, kes aitas viimasel päeval mängu meelde tuletada ja oli sparringupartneriks. Laskmises (2.koht) tänud Taavi Idavainule, kes manitses päästikut õige kohaga vajutama. Nooleviskes (2.koht) tänud Ambla vallavanemale Raidile, kes valla sünnipäeva puhul kinkis meile nooleviske laua, kus sai kätt harjutada. Autosõidus arvutil (3.koht) tänud Alari Luntsile, kes asjaga kurssi aitas viia. Jalgpalliga tõksimises (1.koht) tuli 17 trenniaasta pealt. Võrkpallis, korvpalli vabavisetes ja hokilitri löömises olid kohad keskmised, kuid seal polnud ka taustajõude. Lisaks tänan muidugi Järvamaa kolleege, kes olid ka väga tublid. Rait, kes kahel eelmisel korral on noorte juhtide arvestuses teiseks tulnud, oli seekord kolmas, kuid väga tubli tulemus sellegipoolest. Debüüdi tegi Triin, kes naiste arvestuses oli teine, kuigi konkurendiga teenis ta võrdselt punkte. Määravaks sai noorus, kuid lubadus anti, et suvel on naistel oma punktiarvestus täiesti eraldi. Sel korral lõidki mehed kohati vahe ebaausalt suureks. Imavere vallavanemal seekord nii stabiilselt ei läinud kui varasematel kordadel, kuid poodiumi kohti erinevatel aladel siiski kogunes. Suvel on võistlused Saaremaal. Nii et tiitel on kaitstud ja kommentaatoritel on JT-s taas põhjust klahve klõbistada.
Mis puudutab eelmist JT artiklit, kus oli juttu auto kasutamisest, siis teatan, et sellele võib nüüd lõplikult kriipsu alla tõmmata. Sõitmine isiklikuks tarbeks sai ametlikult fikseeritud ning on vastavalt seadustele ka ära makstud. See, et ise kütust ostsin, selle loen lihtsalt eluülikooli õpperahaks ning sain päris palju targemaks küll.
Laupäeval toimus selle hooaja esimene jalgpallimäng väljas. Saime FC Pokkeriprod võistkonna käest napilt 2-3 pähe. Libedal ja kõval kunstmurul ei olnud sugugi kerge, kuid õnneks ametliku hooajani on veel kuu aega aega.
Eelmises postituses viitasin, et Võllaste projekt tuleb avalikule arutelule. See toimub sel reedel kell 18.00 vallamajas ning kõikidel asjahuvilistel tasub kohale tulla, sest hiljem on seda raske juba muuta.
Täna toimus JAP-i juhatus ning seal kinnitati ära teise meetme projektide tulemused, kuhu oli esitatud ka kolm meie vallast pärit projekti, mis kõik said ka rahastuse. Järva-Jaani koguduse projekt sai täistoetuse altaritekstiilide soetamiseks, Kuksema ühendus sai osalise toetuse Järvamaa külade päeva läbiviimiseks ning suurim hea meel on noorteklubi üle, kelle projekt suusaradade masina soetamiseks sai samuti täisrahastuse. Nüüd on vaja need projektid ka edukalt ellu viia, kuid igati positiivne areng on toimumas ja selle üle võivad päris paljud head meelt tunda.
Homme on väike nõupidamine plaanis, et mida teha Karinu klaasikoja sisustusega, sest praeguseks on teada, et hoone on saanud uue omaniku, kuid eesmärgiks pole seal klaasipuhumist jätkata. Ehk saame kuidagi ajalugu talletada, kuid kuidas ja mis hinnaga, seda veel teada pole.
Homme osalen kultuurinõukoja koosolekul ning õhtul Järva kilva järjekordne etapp.
Eelmisel nädalal oli kuum teema Avoterm ning see jätkub sel nädalal. Nimelt saame selle sama teemaga seoses kolmapäeval kokku konkurentsiameti esindajatega, et selgitada tekkinud olukorda ning arutada võimalikke lahendeid. Avoterm on muidugi huvitatud jätkama, aga selline olukord, kus iga kuu tõstetakse hinda, see ei ole vastuvõetav ja peame otsustavalt tegutsema.
Eelmise sissekande juurde tekkis kommentaar, mis küsis, et mis on minu seisukoht gümnaasiumireformi osas. Ja nüüd just vaatasin, et sama kodanik oli ka teise kommentaari kirjutanud, et vastust pole saanud. Vabandust, et alati kohe ei reageeri, kuid üldjuhul olen ikka vastanud. Aga küsimuse juurde, et kuhu kool peaks jääma? Mina arvan, et kool peaks jääma nii Koeru, Aravetele kui Järva-Jaani ja selle nimel erinevad läbirääkimised ongi käinud. Järva-Jaanis gümnaasiumihariduse jätkamine on minu jaoks üks esimesi prioriteete ja siin ei saa küsimustki olla. Selge on see, et koostöös on seda kergem teha. Aravetega sisuline koostöö käib ja juba praegu liiguvad nii õpilased kui õpetajad. Koeruga koostöö on keerulisem, sest neil on suurem kool ja kihk ise hakkama saada suurem, kuid lootus pole kadunud.
Lõpetuseks tahan öelda, et olen avatud igasugusele tagasisidele ja ettepanekutele ning eelkõige nendele, mille teeb oma nimega esinev kodanik.
Aga muidu katsun ikka Järva-Jaani lippu kõrgel hoida ning loodan seda ka teistelt. Olge tublid, näeme jälle

1 kommentaar:

  1. Millal saavad mitte jap juhatuseliikmed teada oma toetuse vastused, et saaksime ka sedasi rõõmustada?

    VastaKustuta