esmaspäev, 5. märts 2012

Uudiste allikas

Millest siis täna võiks kirjutada? Võiks ju midagi head kirjutada, aga siis võib ikka juhtuda nii, et Järva Teatajas on suur online uudis halvamaigulise pealkirjaga ja lisaks väänatakse pealkirja ka nii, mis tegelikult sisuga kokku ei lähe. Kes täna JT kodukat jälgis, siis see nägi, et päeva jooksul uudise pealkiri muutus. Kõigepealt oli pealkirjas, et autokasutus tekitas nurinat, kuigi oma sissekandes rääkisin võimalikust tekkimisest ning seejärel soovisin, et vähemalt pealkiri vastaks sisule ning siis jäigi see negatiivse alatooniga pealkiri. Peab vist blogile panema täiendava lause juurde, et sissekandeid võib kasutada ainult autori loal, sest JT klikitootjaks see pole küll mõeldud. Kahju on, et sisulise ajakirjandusega tegeletakse meil maakonnas vähe. Ehk uue peatoimetaja tulek toob värskeid tuuli. Kui muidugi tuleb uus toimetaja. Kahjuks puudub info. Arnika lahkumist varjutab ka saladuseloor ja teadmiseks on ainult tema enda hüvastijätu artikkel. Aga mis seals ikka kohalikku ajakirjandust kiruda. Sooviks, et Järvamaa ikka positiivne paistaks, aga ise me seda ka teha ei taha.
Lähen nüüd ajas tagasi ja räägin, mis vahepeal sündinud ja mis tulemas.
Reedel toimunud JOL-i erakorralise juhatuse märksõnaks oli uus esimees. Kuigi see teema tuleb ka sel nädalal JOL-i juhatuses arutluse alla uuesti, siis ilmselt teeb juhatus loogilise ettepaneku üldkogule ja esimeheks saab praegune esimene ase-esimees. Täpsemalt täpsustaks tulemusi nädala teises pooles, kuid ilmselt kajastub see varem ka mujal.
Eesti Energia oli oma infopäeval kohal väga esinduslikult ning Sandor Liive käis isiklikult meile selgitamas EE tulevikuplaane ning järgmisest aastast rakenduvaid muudatusi seoses energia vabaturuga. Hinnatõus tuleb ja ilmselt nutame ja maksame. Kui suur see täpselt olema saab, seda siiski ei tea ning seda saab ise klient ka natuke mõjutada. Kas ostab fikseeritud hinnaga või ujuva hinnaga elektrit jne. Ka jaotusvõrk andis infot, kuid midagi väga erilist välja ei oskagi nagu tuua. Nimi saab ole Elektrilevi ja suurem teavitustöö läheb lahti septembris. Huvitav leht on www.nordpoolspot.com, kus on näha erinevad hinnad ja energiasüsteemid.
Laupäeval käisingi kaemas spordihalli nimevahetust. Olin küll ainult jalgpalli osa vaatamas, kuid seda oli päris huvitav teha, sest igas võistkonnas olid tuttavad ja sõbrad mängimas. Esimeses mängus võitis E-Piima meeskonda Paide linnavalitsust ja meie meestest sai jala valgeks Teet Kallakmaa ja Jaanus Murakas. Teises mängus olid vastamisi Eesti koondis ja Paide Linnameeskond ning seal lõid väravaid Ervin Kõll ja Timo Lomp, kes ka meil mänginud aastaid. Penaltitega võitis Paide Linnameeskond.
Jalgpalliga tuleb veel meelde see, et FCF Järva-Jaani SK saab sel aastal 10 aastaseks ning sel puhul tahaks korraldada erinevaid toredaid üritusi, lisaks kodumängudele, kuhu ka alati ootame palju rahvast. Hooaeg on peagi algamas ning alustame treeningmängudega. Kellel veel fännisalli pole, siis on just praegu õige aeg endast mulle märku anda. Lisaks teeme sel aastal meeskonnale vimplid, mida vastasvõistkonnale mängu alguses anda ning edendada sellega jalgpallikultuuri. Plaanime teha ka kodumängude külastaja kaardi, millele vähemalt 8 templi koguja saab hooaja lõpus osaleda vägeva auhinna loosimisel. Kui kellelgi veel häid mõtteid on, siis andke aga märku.
Meie noored jalgpallurid (6-9kl) käisid eelmisel nädalal jalgpalli mängimas ning esindasid Järvamaad Eesti koolinoorte võistlustel. 14 võistkonna seas tulid 5ndaks, mis on väga hea tulemus. Viktor Metsa trennid kannavad vilja ja sellest on ainult heameel.
Jätkates heade uudistega on rõõm teatada, et ETV2-s näidatava keskkoolide ja gümnaasiumite vahelisel võistlusel Loodusetark on jõudnud Järva-Jaani Gümnaasium poolfinaali. Kuigi saateid veel eetris pole olnud, siis on eelinfona teada, et eelmises ringis alistati looduskallakuga Tartu Tamme gümnaasium ning oleme maakonna ainus kool, kes niikaugele on jõudnud. Tasub kolmapäeviti siis õiget aega otsida.
Pühapäeval osalesin ka Jaak Mae suusavõistlusel. Küll mitte suusatajana, vaid snowtuubijana ning kostüümiks oli suur hani. Vallal eraldi maskotti pole, kuid antud tegelasega seostasin legendi, kuidas kunagi lasti hani karstiaugust sisse ja see Roosna-Allikul välja tuli, mis tõestas, et Pärnu jõgi saab alguse just Järva-Jaani vallast. Pilt Siim Pediusilt.
Kohtusin ka Jaak Maega ning kinkisin talle Järva-Jaani spordiajaloo raamatu, kus temastki juttu. Nimelt on kindlasti paljudele üllatuseks see, et Jaak Mae on just Järva-Jaanis sündinud ja kunagi on käinud ka Võllastele võistlustel.
Jõudes Võllasteni, siis annan teada, et Võllaste projekteerimine on lõpp-faasis, kuid et mitte teha seda ainult nelja seina vahel, siis soovime seda ka asjahuvilistele tutvustada, enne kui see päris vastu võetakse. Ilmselt toimub see järgmise nädala keskel, kuid ühe pildi tulevikuvisioonist, kus on nii suvel kui talvel tegevust ning kus ka laululava saab oma lahenduse, on kõrvaloleval pildil. Annan siin ja valla kodulehel aegsasti märku. Hoidke silmad lahti.
Täna oli töine päev. Algas töökoosolekuga ja seejärel vaatasimegi natuke seda Võllaste projekti ning tegime omad ettepanekud. Peale lõunat käisime naabrimehe Raidiga Koeru meestel ja naistel külas, et arutada gümnaasiumite tulevikku. Suured küsimärgid on üleval ja nendele vastused peaks saama märtsi lõpuks. Hetkel suuri arenguid toimunud pole ja ollakse ministeeriumist tulevate otsuste ootuses. Arutasime, et kolmapäeval algav streik võib olla heaks argumendiks kuidas kiiremini reform läbi viia. Kui raha ei leita, siis pannaksegi osad koolid kinni ja tõstetakse palkasid. Loodame, et nii üks-üheselt need seotud siiski pole.
Homme läheme Arletiga Invest in Estonia infopäevale ning vaatame, mis sellest asjast saab. Mõte on selles, et pakkuda välja valmis investeerimiskohti, kuhu välis-investor saaks tulla ja tegutsema hakata.
Homme on ka vallavalitsuse istung.
Kolmapäeval peaksin minema Karinu koosolekul ning võibolla lähen ikka ka, kuid võib juhtuda, et kohtun hoopis konkurentsiameti inimestega, sest Avoterm olla saatnud kirja, et nad suudavad kütta ainult 1-2 nädalat kui hinda ei tõsteta. Õhtul nüüd kuulsin juba, et asi nii hull pole kui esmapilgul tundub, kuid alternatiivsete küttevõimalustega aktiivselt tegelen ja sügiseks võibolla peab midagi uut juba välja pakkuma.
Kolmapäeval on lisaks ka JOL-i juhatus, millele alguses ka viitasin ning üks põhiküsimusi seal saabki olema uue esimehe ja esimese ase-esimehe küsimused. Minu punkt on ka päevakorras, mis seondub kultuuriarengukava seirega.
Neljapäevaks soovin kõikidele naistele juba ette ära- Imekaunist päeva teile! Ise lähen kolleegidega taas võistlema ning seda seekord Nõosse ja Elvasse. Kahel eelmisel talvel olen mitmevõistluse napilt võitnud, katsun jätkata traditsioone.
Reede õhtul toimub meeleolukas naistepäeva pidu kultuurimajas ning kõik on sinna kindlasti oodatud. "Omad poisid" ja omad mehed on igaljuhul kohal.
Olgu pääle, lõpetan selle mammuti ära siin tänaseks. Kuulmiseni nädala teises pooles ja ikka heade uudistega.

2 kommentaari:

  1. Hr. vallavanem, milline on Teie nägemus koostööst teiste valdadega? Kindlasti on Teil olemas arvamus, kuhu peaks keskkool jääma? Loodetavasti ikka Järva- jaani. Praegu ei saa kahjuks aru, milline seisukoht üleüldse valiseb. Ootan tagasisidet. Vallakodanik.

    VastaKustuta
  2. Kurb, kuid tundub, et tavakodaniku mured Teid ei huvita. See pole esimene kord, kui ma siin vastust ei saa.

    VastaKustuta