reede, 18. jaanuar 2013

Fraidei

Eilse Tõnisepäevaga sai talve selgroog murtud. Vaadake keldrisse, et kas on ikka pool talvevarudest alles.

Mis siis nädal toonud? Eilses Järva Teatajas oli tabel, kus oli välja toodud eelmise aasta tulumaksu laekumise info ja positiivne on see, et maakonnas olime selle näitajaga Koeru järel teisel kohal. Loodame, et ka sel aastal toimub sarnane tõus, kuid selleks peavad muidugi palgad ka tõusma. Kui arvestada, et miinimumpalk tõusis ca 10%, siis mingi tõus kindlasti tuleb, kuid kui suur, seda näitab aeg. Artikkel ise kahjuks kättesaadav ainult JT tellijatele.

Koeruga tuleb see meelde, et eelmises sissekandes jäi märkimata, et reedene preemiate üritus Koerus oli väga shikk ja kena. Vaheklipid olid hoogsad ja tabavad ning kogu ürituse üles-ehitus oli väga soliidne. Kiitused korraldajatele ning kes pilte pole näinud ning laureaatidega pole tutvunud, siis seda saab teha SIIT. Palju õnne kõikidele veelkord.

Kolmapäeval toimunud JOL-i juhatuse kokkuvõte on SIIN ja üldse võib praegu jarva.ee-l silma peal hoida, sest sealt tuleb järjest maakondlikke uudiseid.

Eile käisin Jalgpalliliidus tutvumas uue staadioni eskiisprojektiga. Mõned pisiparandused tulevad sisse ja kui saan lõpliku versiooni kätte, siis saan seda teilegi näidata. Orienteeruv eelarve peaks sellel olema ca 0,6 miljonit euri. Loodame, et peagi tuleb ka sobiv programm, kust seda raha osaliselt ka taotleda.

Linnast sain kätte ka ELMO toidutalongi ehk siis elektriautode laadimisjaama magnetkaardi, kuid täna me seda veel tööle ei saanud. Võib-olla see Elioni kamm mõjus ka sellele. Internetiga tuleb üks uudis veel meelde. Nimelt saime eile vallamajja valguskaabliga internetiühenduse. Kiirem nett peaks parandama ka meie erinevate registrite tööd, mis vahepeal suisa tõrkusid. Eks näis.

Valla eelarvest niipalju, et kolmapäeval oli eelarve- ja majanduskomisjoni istung ning väga suuri muudatusi sisse ei tule. Mõned positiivsed parandused on küll ettepanekutena tehtud, kuid ei julge seda enne välja öelda kui volikogu on need ka kinnitanud. Järgmine nädal siis teisipäeval räägime sellest vallavalitsuses ning seejärel 31. jaanuaril volikogus.

Eile õhtul oli huvitav üritus. Nimelt toimus Luunjas üks firmaüritus, kus esinejad olid peaaegu kõik Järvamaalt. Õhtujuht Margo Hussar, ansambliks Folkmeister (endine Ansambel Orkester) ning Jürid-Marid tantsimas. Umbes sellist, kuid veel suuremat kultuuri invasiooni plaanime teha suvel Muhumaale, kuid siis ainult J-Jaani rahvaga. Pühapäeval läheme teeme natuke eeltööd ja vaatame paiga üle, et kas tuleb jaht või ei.

Just tulin Päevakeskusest, kus räägiti meeste tervisest. Eesti meeste oodatav eluiga on praegu vaid 65 aastat, mida on 12 võrra vähem kui naistel. Põhiprobleem on muidugi alkohol ja enamik terviseprobleeme ongi sellega seotud. Kohal oli kokku natuke üle 10 inimese, mida on natuke vähe, kuid hullem lugu on see, et need kes kohal olid, olid nii ehk naa suhteliselt tervisliku eluviisiga (näiteks polnud ühtegi suitsetajat) ja need kellel seda vaja oleks, neid polnud kohal. Aga igaljuhul soovitan kõikidel meestel oma tervise eest rohkem hoolt kanda, sest läbi selle kannate hoolt ka oma pere eest.

Homme tuleb suurem spordipäev nagu juba eelmises sissekandes mainisin. Hoidke siis omadele pöialt.

Ilusat ja karget nädalavahetust ning olgem ikka positiivsed


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar