reede, 4. jaanuar 2013

Hooga edasi

Johhaidii nagu ütleks onu Heino. Käes see uus aasta ongi. Aastavahetus läks kenasti ja ka peod siin ja seal läksid rahulikult, kuid meeleolukalt.

Aasta on alanud rahulikult, kuid vaikselt hakkab töörütm taas sisse tulema. Esimesed lepingud on sõlmitud ja ka notaris juba käidud, millega sai vormistatud vallavara enampakkumise tulemused. Sel aastal ilmselt veel neid enampakkumisi tulemas, nii et hoidke silm kodukal peal.

Eelmise aasta rahvastikumuutused on ka kirja saanud. Registri andmetel vähenes meie rahvastik 19 inimese võrra, millest 15 oli negatiivne ränne ning 4 negatiivne iive. Selle aasta esimeste päevadega on samas valda juba registreerunud 6 inimest, nii et katastroofilist midagi pole, kuid hea ka mitte. Kui vaadata tabelit maakonna kohta, siis silma jääb see, et kõik vallad on miinuses ja eelmise aasta ainuke positiivne vald Koeru on sel aastal korralikus miinuses, mis on natuke kummaline. Ses osas on mul endale selle aasta eesmärgiks pandud, et veelgi enam panustada töövõimaluste ning elamisvõimaluste loomisele-teavitamisele. Raske on, kuid kui ei tee midagi, siis ei juhtu ka midagi.
Siit üleskutse, et kui olete teadlikud majadest või korteritest, mis on kasutuseta ning omanik sooviks need maha müüa või rentida, siis valda teada anda, sest huvilisi on olnud, kuid pakkuda pole konkreetselt midagi. Uuendan jaanuari kuu jooksul vabade elamispindade rubriigi ära.

Kindlasti soovin sel aastal rõhku panna ka valla välisilmele, kuid sellele panevad muidugi piirangu rahalised võimalused. Samas on paljud asjad tahtmise või algatuse juures kinni. Eelmisel aastal küsiti mu käest, et tahaks vabatahtlikuna midagi ära teha valla heaks, kuid ei tea mida teha. Et oleks selline nimekiri, et mida teha ja siis elanikud saaksid ise kätte võtta ning panustada oma tööga. Nagu pidev Teeme ära kampaania. Katsun mõelda selle süsteemi välja. Facebooki baasil oleks seda ilmselt kõige parem teha, kuid eks varsti siis  kuuleb.

Homseni saab hinnata maakonna sportlasi, et valida 2012. aasta parimaid. Seal nimekirjas ka hulk meie sportlasi, nii et andke oma panus. Juhised SIIT. 

Esmaspäeval valime JOL-i kultuuri-ja spordikomisjonis ka aasta kultuuripreemiate saajad.

Esmaspäeval on kultuurimajas ka selle aasta esimene Doonoripäev, nii et kõik, kes vähegi saavad, siis olete oodatud verd loovutama, sest tänu sellele saab päästa elusid. Info SIIT

Enne kui kool peale hakkab on pühapäeval kultuurimajas ka kino lastele. "Nico ja lendavad põhjapõdrad" alustavad kell 16.00. Lapsed kinno, vanemad ka :)

Eile tähistasime Järva-Jaani Vabadussamba juures relvarahu aastapäeva ning volikogu esimehe kõnet saab lugeda nii facebookist Järva-Jaani valla alt, kui Jarva.ee-st

Kuna aasta on alles alanud ja kommentaaride rubriik on alati tühi, siis hääd lugejad, kirjutage sinna, mis on teie ootused sellele aastale, millele tuleks enam tähelepanu pöörata või muid häid ettepanekuid, kuidas vallaelu edendada. Ise ootangi just seda, et vallakodanikud oleksid veelgi aktiivsemad nii jutus kui tegudes.

Ilusat uut ja teguderohket aastat!


1 kommentaar:

  1. Järva-Jaani valla meestel naistepäeva kingi valimisega probleemi pole, sest kõik naised armastavad tantsida. Parim naistepäeva kingitus oma naisele on seltskonnatantsukursus!
    R 8.märtsil kell 19 algab Karinu külamajas seltskonnatantsukursus. Kursus koosneb 8 X 1,5h treeningutest, mille jooksul õpitakse kaheksa tantsu: rumba, samba, džaiv, tša-tša-tšaa, fokstrott, aeglane valss, viini valss ja tango. Kord nädalas, reedeti, toimuvaid treeninguid juhendavad Eesti Tantsuspordi Liidu Elukutseliste Alaliidu ladina-ameerika ja standardtantsude seltskonnatantsu õpetajakoolitusega tantsuõpetajad Marju Mei ja Arvo Saad. Osalustasu kokku 40.-/osaleja e 80.-/paar, mis tuleb tasuda ettemaksuna. Kursusel osalemine eelregistreerimisega: Hille Nugis, tel: 53415838
    TULGE KÜLAMAJAGA TUTVUMA JA TANTSUKURSUSEL OSALEMA! Mehed-uuel aastal üllatage naisi!

    VastaKustuta