kolmapäev, 22. mai 2013

Kesknädala kanne

Eelmisest sissekandest on jupp aega mööda läind ja vahepeal on palju sündmusi aset leidnud.
Kui vaadata tagasi nüüd eelmise nädalasse, siis nädalalõpp oli eriti kiire ja huvitav. Reedel käisin Pärnus oma kooli ehk Pärnu kolledži 17. sünnipäeva pidamas, mis seekord toimus pungilikus võtmes. Üritus oli ise-enesest väga vinge ja tempokas, kahju ainult, et tänased tudengid nii passiivsed on. Vilistlased andsidki päris suure osa kogu möllust. Aga veelkord suured õnnesoovid koolile ja Hennule, kelle auks me esitasime loo "Meiecundimees üks Vallimäe sai jälle letti".

Laupäeval toimunud Järvamaa noortepäev läks samuti korda. Rahvast oli üle ootuste palju, sündmused ja plaanid läksid kõik korda ning kavakohaselt. Ilm oli muidugi super ja vihma hakkas tulema täpselt peale viimase ametliku osa ehk noortebändide esinemise lõppu. Pilte on võimalik näha JT-st ja väike VIDEOKLIPP ka toimunust. Lahe on see, et osa võtsid kõikide omavalitsuste noored. Siinkohal suured tänud KENK-ile, kes selle ürituse korraldamise võimalust meile pakkus ning kõikidele teistele abilistele ning vabatahtlikele, kes üritusest sellise ürituse tegid.

Pühapäeval oli üle aegade kõige vingem ja kuumem jalgpallilahing Paides. Kohtusime tabeli liidri Eestimaa Kasakatega. Jäime poolajaks 0-2 taha, teise poolaja alguses suutsime suhteliselt kiiresti viigistada ning thriller jätkus. 81. minutil oli vastastel penaltist võimalus juhtima minna, kuid õnneks suutis Kaspar tõrjuda. Kirsiks tordil oli see, et viimasel minutil suutsime meie hoopis võidu koju tuua. Meie väravad siis 2xVeiko ning 1xRaido V.  Liigatabeli seis praegu SIIN. Järgmine mäng 2. juunil Kasekas Amblaga, tasub kohale tulla.

See nädal on alanud keskmises tempos. Esmaspäeval oli lasteaiaga väike töökoosolek. Tahame juurutada sarnast süsteemi nagu kooligagi, et iga kuu korra kokku saada ja arutada murekohti, kui neid on. Eile oli EMTA ehk Eesti Maksu ja Tolliameti infopäev. Midagi jahmatavat teada ei saanud ja paraku lõpuni ei saanud ka osaleda, sest vallavalitsuse istung pressis juba peale. Vallavalitsuses eile olid tavapärased sots-toetused, lisaks ehitusluba, projekteerimistingimuste väljastamine, maa erasramine jne. Võõrandasime ka vallavara. Nimelt andsime Tuletõrje Seltsile tasuta üle sõiduauto Suzuki, mida kasutasid abipolitseinikud. Kuna auto ei ole enam töökorras, siis anname selle seltsile museaalseks tegevuseks ning eksponeerimiseks.

8. juunil toimuvad Järvamaa suvemängud ning sealt võtame ka valla sportlastega osa. Eile saime siin väikse seltskonnaga kokku, et arutada kuidas ja mida ette valmistada. Plaanis on osaleda kergejõustikus, meeste võrkpallis, petanques, köieveos, mälumängus ning jalgrattakrossis. Lisaks veel juhtide võistlus. Kergejõustikus soovin kaasata võimalikult palju noori ning seetõttu on hea, et koolil on järgmisel nädalal Olümpimängud, mis oleks justkui katsevõistluste eest. Lisaks kutsun kõiki üles, kes tahavad valla eest pingutada, mulle endast märku andma. Juhend on SIIN ning plakat ka siin kõrval. Kui eelmisel aastal võitsime Järvamaa talimängud ära, siis võiks ju seda rida ka suvemängudel jätkata.

Täna lähen peale lõunat Pärnusse, et osaleda seal ENTRUM-i auhinna galal. Ise ma sinna ei pressinud, vaid ikka kutsuti, sest järgmisel aastal olen ise ka selle asjaga seotud.

Homne päev tundub esialgu rahulik. Reedel on JOL-i eestseisus ja edasi on väike kohtumine rahvusvahelise noortelaagri korraldajatega, et ehk toimub augustis siin üks vägev laager.

Vetelpääste osas uuriti ka juba ajakirjandusest, et kas sel aastal ka Järva-Jaani vabatahtlikud toimetavad. Vastasin, et ikka. Siinkohal kutsungi vanu ja uusi tegijaid, kes tahaks kaasa lüüa turvalisema Järva-Jaani kujundamisel vallamajja, reedel kell 18.00. Räägime, mida vabatahtlik rannavalve endast kujutab jne. Levitage infot.

Nädalavahetusest ja uue nädala algusest kirjutan reedel.

Mõnusat nädala jätku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar