teisipäev, 14. mai 2013

...seks kõik

Eelmine postitus oli lugemiseks vist ikka liiga pikk või mis? No seekord võibolla vähe lühemalt, kuid eks näis mis välja tuleb. Järjekorras on see alles 359.

Pühapäevasest mängust kahjuks siiski midagi head ei tulnud. Pidime 1-3 kaotuse vastu võtma, värav Oskarilt. Samas oli see selge märk, et täis koosseisuga on vastased vägagi võidetavad.

See nädal on alanud suhteliselt kiirelt. Kui vaadata kasvõi valla kodukal olevat nädalakava, siis koosolekute rodu on päris pikk. Endiselt palun kodulehega kannatust, sest riigipoolne teenusepakkuja pole suutnud platvormi teha piisavalt kiireks.

Eile toimus siis Järva-Jaani noorsootöö välishindamine ehk neli eksperti väljaspoolt valda olid meie hetkeseisu hindamas. Olime enne saatnud neile ka ülevaate ning kohapeal vaadati kas lood on ka nii nagu me kirja panime. Üldiselt hinnang on hea, kuid parandamisruumi on küll. Samas öeldi, et eelkõige tuleb hoida olemasolevat head olukorda ning siis edasi arendada. Kirjalikult saab ülevaate 10 päeva jooksul ning sellest mingit saladokumenti ei tee ning kõigil on võimalik sellega hiljem tutvuda. Igaljuhul oli väga hea kuulda arvamusi väljastpoolt.

Pealelõunal toimus JAP-i juhatus ning seal oli põhiteemaks järgmine eelarveperiood ja sellega seoses uue strateegia tegemine. Olin seisukohal, et proportsioonid peaks oluliselt minema ettevõtluse toetamise poole peale. Külaellu on panustatud juba päris palju, kuid nüüd võiks rohkem soosida väike-ettevõtlust. Loomulikult mingil määral võiks muud ka jääda, kuid mitte sellises mahus. Mõtted on liikuma pandud.

Õhtupoole toimunud turismiarutelu jäi kesiseks, sest osad kes turismiga seotud on, ei saanud kohale tulla, kuigi olid lubanud. Idee, mida sel aastal soovime teha on see, et suvel oleks Järva-Jaani muuseumid ka nii lahti, et ei peaks ette teatama. Selleks soovime kasutada noori ning kes praegu tunneb, et sooviks ses osas kampa lüüa, võtke ühendust Tuve või Silvaga. Tehakse väike koolitus ning paneme turistid voorima :)

Tänasel kultuurinõukoja juhatuse koosolekul arutasime kultuurikorralduse arengukavaga seonduvat ning jagasime ära valdkonnad, mida keegi üle vaatab, et uuendamisprotsess läheks võimalikult tempokalt ja edukalt.

Selles lõigus on hea uudis töölaagrist välja jäänud noortele. Taustaks niipalju, et keskkonnalaagrist sai osa võtta ainult 20 noort ning kuna soovijaid oli üle 30, siis loositi need kohad välja. Nüüd on AS Põlluvara ning kohalike põllumajandusettevõtjatega toimumas täiendavate kohtade lisamine töölaagrisse ning 15-20 täiendavat kohta on loomisel. Selleks võtta ühendust Heliga, kes on ses osas kontaktisik või ka Tenega, kes on tema parem käsi. Igaljuhul hea meel, et noortel on võimalus saada töökogemust ning ka natuke taskuraha.

Täna toimus ka vallavara komisjoni koosolek ning taas on üht-teist müüki minemas. Kaks krunti, mis eelmisel korral ei läinud, on taas loosis, kuid lisaks on kaks korterit müüki tulemas. Üks on kooli juures roosas majas ehk Mõisa tee 3 ning teine on Pikk 7 aadressil. Täpsed hinnad ja tingimused saab öelda peale maikuu volikogu istungit. Hoian kursis teid.

Täna sain kokku ka ühe hakkaja noorega, kelle huvi on luua Järva-Jaani skatepark. Kuna hetkel seda arengukavas pole, siis esialgu alustame sellest, et see saaks arengukavasse. Kunagi see ka oli seal kui huvilisi oli, kuid vahepeal sai see välja võetud. Viskasin õhku mõtte, et võibolla peaks tegema hoopis sisepargi ja tegelikult selleks on ideaalne koht olemas- endise kutsekooli saal. Seal on eraldi juurdepääs olemas, korralik põrand on olemas, katus peab, väga palju pole remonti vaja teha ning kui noored ise panustavad elementide loomisesse, siis see investeering pole sugugi kallis. Ütlesin, et peab ainult kaasamõtlejaid juurde saama ning siis pole sugugi võimatu, et paneme asja käima.

Lõpetades tänase päeva seiklused ära, siis õhtul oli Järvamaa Spordiliidu juhatus, kus kinnitati eelmise aasta aruanne ning pandi paika selle aasta tegevused ning eelarve. Lisaks valiti ka uus juhatus, kuhu taas ka ise kuulun. Täpsemalt peaks seda lugeda olema homses pressikas.

Homsest pole väga suurt midagi välja tuua. Võibolla ainult see, et käin ära notaris, et osta vallale 39 m2 maad, mis on vajalik kergliiklustee jaoks. Tegelt on välja tuua küll, kuid kahjuks ise ei saa osaleda. Kell 11 läheb lahti 5. eakate rattaretk. Seekord suunduvad Pähu kanti. Ning kell 13.00 toimub Jürimardi talumuuseumis seebikeetmise koolitus, mis on ka väga huvitav asi.

Neljapäeval on väike kokkusaamine kultuurimaja rahvaga ning edasi on Paides kokkusaamine Rahvakultuurikeskuse juhtidega, kus räägime Järvamaa kultuuri olukorrast.
Reedel on üldisel rahulik, kuid õhtuks suundun Pärnusse, et õnnitleda kodukooli ehk Pärnu Kolledžit sünnipäeva puhul. Laupäev on taas tähtis päev, sest toimub ju Järvamaa Noortepäev ja seda siinsamas Järva-Jaanis. Vägev saab olema igaljuhul. Saatke omad noored ka kõik kohale. Toimuvad huvitavad töötoad ning lisaks võistlused ja esinemised. Hetkel oleme arvestanud 150 noorega, kuid ruumi on küll.

Kui juba terve nädal ette võtta, siis pühapäeval on viimane Paide "kodumäng" kell 12.00, Eestimaa Kasakatega. Jah selline naljakas nimi ongi vastastel ja nad on muide praegu ka liiga liidrid. Tuleb neil selg kummipuruga kokku teha.

Mis puudutab tänase sissekande pealkirja, siis tervitused Markole Pärnus, kes ütles PR-guruna, et põhiline on pealkiri, sisu on suva. Ja seks pidi müüma. Panin ette kolm punkti ka ja see tähendab sõna täna. Kokku oleks siis Tänaseks kõik. Kohe ongi homme ka, nii et pealkiri ühtib kenasti olukorraga.
Kaunist nädalat!

2 kommentaari:

  1. Kas J-Jaani alevi bussijaama oleks võimalik paigaldada busside sõidugraafik ?

    VastaKustuta
  2. Tere
    Kindlasti teeme seda. Oleme seda ikka üles pannud, kuid paraku ei püsi see seal kaua. Tänan tähelepanu juhtimast.
    Arto

    VastaKustuta