esmaspäev, 5. aprill 2010

Haridusest, naljast, tegijatest ja muust

Nii. Esiteks räägin igaksjuhuks kohe ära, et 1. aprilli uudis minu lahkumisest vallavanema kohalt oli nali. Nii mõnedki jäid seda uskuma, mis iseenesest on natuke uskumatu, kuid ju siis Kuma raadioga tehtud intervjuu oli nii usutav :)
Nüüd vähe tõsisemal teemal.
Kui 8nda veebruari sissekandes märkisin ära, et toimus meil kolme valla ühine hariduskoosolek, siis oli seal ka märgitud, et Koeru on ka ikka meie paadis ja läheme sisulise tööga edasi. Paraku, aga otsustas Koeru vallavolikogu teha Haridus- ja teadusministeeriumile ettepaneku teha riigigümnaasium Koeru Keskkooli baasil. Paraku seetõttu, et ettepaneku seletuskiri sisaldas ka seda, et lisaks Koeru vallale on piirkonnaks J-Jaani ja Rakke vald. Seda aga naabritele teatamata tehes on väga jämedalt raputatud hea koostöö talasid. Käisime Ambla vallavanemaga ka ise ministeeriumis ning saime teada, et sellisel kujul kooli kindlasti tegema ei hakata, sest tegemist peab olema piirkondlikku kokkuleppega. Eks näis, mis sellest nüüd välja tuleb. 14. aprillil saame taas sel teemal kokku ja arutame, et kuidas edasi minna, kuid tundub, et Koeru on oma niinimetatud valestardiga saanud esimese hoiatuse ja järgmise valelähte korral võib juba tulla disklaff. Liiatigi on tegemist maratoniga, mitte 100m jooksuga ja jänesed finishini vastu ei pea. Loodan, et hea koostöö on võimalik veel päästa.
Eelmisel nädalal oli jälle hea meel, et Järva-Jaanis elavad vahvad inimesed. Seekord on põhjust olla uhke kinomehhaanik Vello Kolnese üle, keda ilmselt kõik teavad. Temast tehti ka uudis AK uudistesse ja seda on võimalik näha siit. Tervist ja jaksu edaspidiseks.
Lisaks oli eelmisel nädalal Võllaste detailplaneeringu avalik arutelu, kus üllatus-üllatus oli "koguni" kolm inimest. Ilmselt inimesed olid juba väljapakutuga piisavalt rahul. Suured tänud siinkohal Rein Sanderile, kes edastas väga olulised tähelepanekud Võllastel kasvavate taimede kohta. Lisaks sai täiendatud planeeringut mudelismi harrastajate ettepanekul. Aitäh asjaosalistele.
Raudteetammile matkaraja tegemine ei lähe küll 1. mail lahti, aga esimene koosolek oli väga asjalik ja 4-ndal mail teeme väikse retke tutvumaks olukorraga ning hea uudis on see, et ka Tamsalu vallal on huvi olemas. Nii et ehk hakkab tulevikus nii olema, et Tallinnas või kust iganes sõidetakse Türile, sealt rattaga mööda toredat matkarada Tamsallu ja sealt rongiga koju tagasi. Tundub huvitav igaljuhul. Tegutseme ses osas edasi.
Laupäeval toimunud neljas Järva-Jaani Kevadrock läks hästi, sest rahvast oli üritusel ligi 300. Esinejad olid tasemel ja siinkohal kõigile osalenutele, toetajatele ja abistajatele suur aitäh. Väike kripeldus jääb muidugi sisse ses osas, mis toimus lava taga. Kirjeldama ei hakka. Siinkohal heidan endale ette päris mitut korraldslikku viga, kuid järgmiseks aastaks on juba lahendused olemas ja eks iga kord õpime. Paraku seekord enda vigadest. Natuke infot ja pilte ka kevadrocki kodukal.
See nädal on alanud tempokalt. Hommikul kell 8.15 toimus juba maakonna laulu- ja tantsupeo komisjoni koosolek, kus põhiküsimuseks oli laulupeo asukoht. Komisjoni seisukoht oli, et see peaks olema ikkagi laulupeo hõngu ja auraga koht ehk siis kuna Paide Vallimägi on remondis, siis selleks võiks olla taas Türi lauluväljak. Eks näis kas see otsus on lõplik.
Edasi läks taas esmaspäevases rütmis.
Homme hommikul toimub taas hariduselu toimkonna koosolek ning pealelõunal on vallavalitsus.
Kolmapäeva hommiku poole olen Tallinnas, kus toimetan jalgpallimeeskonna registreerimisega seonduvaid toiminguid ning peale lõunat JOL-i juhatus. JOL-i juhatuses on taas ka haldusreformi teema sees, mida teema püstitaja järgi on kommentaariumites nimetatud ka aldosreformiks. Loodan, et jõuame ka sisuliste tulemusteni.
Neljapäeval on kihelkonnapäevade toimkonna koosolek ning peale lõunat saame kokku 6 valla (J-Jaani, Kareda, Ambla, Albu, R-Alliku, Koeru) esindajatega, et arutada spordialase koostöö võimalusi juba konkreetsemalt.
Reedel on Järvamaad väisamas IRL-i fraktsioon. Erinevad riigikogulased käivad erinevates kohtades. Järva-Jaani tulevad Mart Nutt, kes läheb gümnaasiumisse õpilastega kohtuma, Sven Sester, kellega kohtuvad meie ettevõtjad ning Urmas Reinsalu, kellega arutatakse haldusreformi ja muudel laiematel teemadel. Eks näis kas huvi maakonna vastu on siiras või on alanud valimiskampaania.
Nädala lõpu eelinfoks niipalju, et jalgpalli sõpradel ja muidu J-Jaani patrioodid on kõik oodatud pühapäeval kell 12.00 jalgpalli vaatama, kus Paide kunstmurustaadionil kohtume III liiga hooaja avamängus JK Luunja meeskonnaga. Pealtvaatajate vahel läheb ka sel aastal loosi tasuta piletid Eesti koondise mängudele. See kord küll U-21 rahvuskoondise mängudele. Aga olge kohal, sest meeskonnas on täiendusi ja toetajad annavad alati indu juurde. Ise küll vist olen see kord veel pingil, kuid kes teab kes teab. Neljapäeval ju kipsist vabaks.
Muid uudiseid veel nii palju, et nüüd on saun olnud avatud ligi kuu, kuid suurt vajadust tundub, et selle järgi siiski pole. Eks nüüd peame vaatama, et kas peaks midagi muutma ja ilmselt tuleb natuke kaaluda, et ehk on võimalik nädala sees treenijatele pakkuda sauna võimalust. Seda ka loomulikult vastavalt hinnakirjale.
Teine üles kerkinud probleem, et jõusaal on võimlas noortest tühjaks jäänud, tuleb ka homme vallavalitsuses arutlusele. Nimelt on plaanis teha jõusaal kõikidele õpilastele tasuta kasutamiseks, kuid ainult sel ajal kui toimub treening ringijuhi ehk Kalle Pussi juhendamisel.
Üldiselt oli tegemist erakordselt põneva ja tegusa nädalaga, mida hinnatakse ka maakondlikul tasemel. Kui vaadata www.kuma.fm ja www.jt.ee lehekülgi, kus hääletatakse nädala tegu, siis viiest teost on kolm seotud Järva-Jaaniga. Päris hea tunne.
Kaunist nädalat kõigile ja vaadake vanu pilte ka. On tulnud täiendusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar