esmaspäev, 19. aprill 2010

Jätkame positiivselt

Reedene päev läks kenasti. JAP-i juhatuse esimehena ehk -naisena jätkab Malle Rooba ning uueks aseesimeheks sai Kristjan Kõljalg. Arutluse all olid nii jooksvad ja üldised küsimused kui ka sel neljapäeva-reedel toimuva rahvusvahelisel Leaderi konverentsiga seonduv. Sealt on plaanis ka ise osa võtta.
Tantsimine Koerus oli ka vahva. Kui naisi ja noori oli saal täis, siis meesterühmasid oli ainult kaks- meie ja Koeru. Tublid olime mõlemad ja eks siis näis kuidas suvel paarsada meest nende sadade ja sadade naistega hakkama saavad. Küll saavad.
Pühapäeval toimunud laste lauluvõistlus oli osavõturohke ning kuigi ise ma seda vaatama ei jõudnud, oli tagasiside positiivne. Ilmselt peab siinkohal ütlema kohe ka, et see võistlus toimub kindlasti ka järgmisel aastal, nii et lapsed võivad juba harjutama hakata.
Ise olin poisiga samal ajal paarisvõrkpalliturniiril, mis samuti korda läks ning selle võitsid Mikk ja Siim Kallakmaa.
Kahjuks õhtune treeneriamet hästi välja ei tulnud ja pidime vastu võtma hooaja teise kaotuse.
Täna on päev suhteliselt tihe olnud. On olnud mitmeid vestlusi ja arutelusid.
Siinkohal eelinfo ja idee ning üleskutse. Head inimesed, kellel on suvel natuke vaba aega üle ning teil on olemas hea tahe ja ujumisoskus. Olete oodatud 5-ndal mail kell 18.00 vallamajja, et panna alus J-Jaani vabatahtlikule rannavalvele. Kuigi me ei tea kas ideega kaasa tulijaid on ning ei ole ka sarnast praktikat teadaolevalt, siis laias laastus oleks mõte selline. Suvel oleks igal rannailmalisel päeval järve ääres inimene, kes suudaks anda esmaabi ning vajadusel päästa halvimast, kes hoiaks järvel silma peal ning olla vajadusel ka natuke korravalvuri rollis. Kui 15-20 inimest oleks huvitatud ning läbiks koolituse, siis jagatakse inimeste vahel suvepäevad ära ning taas on meie keskkond turvalisem. Kui süsteem hakkab toimima, siis võiks sarnast varianti kasutada ka Karinu järve ääres ning miks mitte ka mujal valdades. Mis saab see inimene, kes hakkab rannavalvuriks? Rahaliselt küll mitte midagi, kuid ühiskonna tänusõnad ning au ja kiituse kindlasti.
Nüüd selle eelmise lõigu peaks küll maakonna uudistetoimetajad üles noppima, sest kahjuks on idee nii värske, et kohalikku lehte enam ei jõua seda üleskutset panna ja teavitamise osas on abikäed teretulnud.
Täna osalesin ka ühe korteriühistu koosolekul, kus probleem on suur. Mitu korterit on kommunaalteenuste eest võlgu kokku ligi 100 tuhat krooni ning see järjest suureneb. On oht, et sügisest lükatakse soe välja. Tehti konkreetsed otsused ja ehk on nendest tolku, sest selliste inimeste puhul näpu vibutamisest jääb väheks.
Homme on vallavalitsus, kus päevakord on päris pikk ning jooksvaid teemasid on ka mitmeid lahendada.
Kolmapäeval on Järvamaal haridusminister Lukas ja ta annab ka ühe tunni J-Jaani Gümnaasiumis peale mida läheme Koeru, kus toimub hariduse teemal ka väikse koosolek. Eks näis, kas muutub midagi. Raske uskuda.
Hariduse teemal on ilmselt ka positiivseid uudiseid laiemale publikule kohe kohe tulemas, nii et tasub liinil olla.
Ja jätkates haridusega, siis panin siia kõrvale lingi KOOLIDE KOKKUTULEKUD, mis tähendab seda, et 11.-12.juuni toimub Hariduselu 325 aastapäeva sündmused ning seal on oma kokkutulek nii Järva-Jaani koolis/keskkoolis/gümnaasiumis käinutele kui 31. kutsekoolis käinutele. See info on rangelt levitamiseks.
Ahjaa, eilne positiivne uudis oli Aeg luubis saade, mida paljud võibolla on näind, aga kes maha magasid, siis kordusena on seda võimalik vaadata siit Meid puudutav on kolmas lugu, kuid terve saade on hea. Loodetavasti saab sellele ideele ka varsti reaalsed tegevused taha.
Olgem ikke positiivsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar