esmaspäev, 12. juuli 2010

Tagasi rindel

Nonõndaviisi. Kaks puhkusenädalat läksid tantsides läbi elu. Tegelikult sai rohkem tantsitud ikka päriselt. Esimesel nädalal olime Kalevi maailmamängudel, kus saime olla üheks osaks 5500 tantsijast. Võimas ja ülev tunne oli. Korra käisin vahepeal ka ära kui kolmapäeval oli volikogu istung. Seal olulisemate punktidena võiks mainida uue hoolekogu valimise korra vastuvõtmise ning see, et taas oleme üle vaatamas ja muudatusi tegemas arengukavasse. Igal vallakodanikul on samuti seda võimalus teha.
Teise nädala alguses sain natuke ka puhata ja mängida, kuid neljapäeva hommikul oli taas aeg pakitud kohvriga teele asuda. Külastasime sõpruslinna Kokkolat. Enne oli meie sõprusvald Kälviä, kuid peale sealset haldusreformi saime endale veelgi suurema sõbra. Seekord olid siit poolt Jürid-Marid, kes tegid kolme päeva jooksul 5 esinemist ning kolm sangpommimeest, kes samuti oma oskuseid ja soomlaste jaoks suhteliselt võõrast ala tutvustasid. Läks päris hästi. Ka ametlik kohtumine oli edukas, sest lisaks järgmisel aastal toimuvale 20-ndale sõpruse aastapäeva tähistamisele tõime juurde mitu teemat millega edasi minna. Tuvel oli juba seekord kaasas näidispakett turistile, mida järgmisel aastal tuleb väisama testgrupp. Kontakte sai vahetatud ettevõtluse alal ning samuti jalgpalli arendamise teemadel. Neist viimasel on selged väljundid läbi treeninglaagrite ning turniiride siin ja sealpool piiri. Lisaks tuli üllatusteemana üles mudelism, mis meilgi siin on kanda kinnitamas. Seal olevat nimelt üks Euroopa meistritest mudellennunduses. Põgusalt sai puudutatud ka vabatahtliku tuletõrje arendamist ja jahindust.
Üldiselt oli väga edukas reis ja siinkohal suured tänud kõikidele osalejatele ja neile, kes sellele kaasa aitasid.
Jõudes öösel kahest koju, siis oli täna hommikul tööle sips raske minna, kuid sai hakkama. Suurem osa kollektiivist on küll puhkusel, kuid üldiselt on suvine aeg selline rahulik.
Homme toimub vetelpääste praktiline õppus ja loodetavasti saab laupäevasel järve päeval esimesi vabatahtlikke juba ka postil näha. Siinkohal rõhutan veelkord, et tegemist on vabatahtlikega, kes aitavad ennetada ja vajadusel abistada, kuid see ei tähenda, et nüüd võib järve äärde väikseid lapsi üksi saata või ise ka uljamalt vette hüpata.
Kolmapäeval on kõik kalverimuusika austajad oodatud kirikusse, kus toimub Rannapi-Mattiseni klaverikontsert. Infot saab siit
Mis seal ikka, üritage pea ikka jahe hoida ning ärge päikest kuritarvitage.
Nüüd mõneks ajaks taas regulaarsed sissekanded tulemas. Järgmine ikka neljapäeval.
Hyva päivä

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar