reede, 11. mai 2012

Emadepäevad

Kuigi jah emadepäev on ikka mai teine pühapäev, siis tähistamine käib pikemalt. Täna oli lasteaias emadepäeva kontsert ning homme on kultuurimajas emadele pühendatud kontsert "Õhus on kevadet". Kell 19.00 on kõik emad kultuurimajja oodatud. Lisaks on samal ajal veel Koerus maakondlik üritus- Aasta ema välja kuulutamine. Pühapäeval on enamusel ilmselt plaanis päeva pere keskel tähistada ja nii ka meil. Siinkohal tervitused blogi püsilugeja Saimsile :)
Tulles nüüd tagasi selle nädala juurde, siis teisipäeval maakondlikku arengukava koostades jõudsime mitmete lahendusteni, kuid nende realiseerimine on natuke keeruline. Näiteks treenerite rahastamine sarnaselt õpetajatega või kõikidele lastele võrdsed võimalused ringides osalemiseks (transpordi kulud jne). Mõtlemiskohti on kõvasti. Järgmine koosolek juba mai lõpus, nii et protsess käib täie hooga.
Vallavalitsuse istungil oli muuhulgas teemaks ka peremehetute varade munitsipaalomandisse võtmine, mille eesmärgiks on kasutuseta ja omanikuta jäänud varadele otstarbe leidmine. Alevis üks huvitavamaid objekte on kooli juures olev vana veetorn, kuid oli ka kortereid nii alevis kui külades ning ka maju. Osad kindlasti lähevad mingil hetkel enampakkumisele, nii et hoidke silmad lahti.
Eile toimus JOL-i juhatuse koosolek, millest väike ülevaade on siin
Tänane päev oli tihe ja kabineti uks sai kõvasti vatti. Hommik algas Teenuse juhatuse koosolekuga. Peale seda tuli vee-ja kanalisatsiooniprojekti jätkukoosolek. Nimelt on ühe pumplaga väiksed probleemid ning kevadiste vaegtööde teema oli ka üleval. Tööd lähevad peagi käima ja suveks peaks pilt korras olema.
Seejärel sain kokku jalgpalliliidu esindajaga, kellega arutasime J-Jaani jalgpalli infrastruktuuri arengu plaane. Otsustasime, et võimla juurde kunstmuruga spordiväljaku projekteerimisega hakkame peale. Selleks peame küll tegema enne ära geoloogia ja geodeesia, kuid see raha on meil eelarves olemas. Sinna juurde tuleks ka sirged jooksurajad ning kaugushüppe ja kuulitõuke sektor, kuid täismõõtmetes kergejõutsiku staadioni pole meil mõtet planeerima hakata (isegi Paides ei leia see õiget kasutust). Lisaks käisime Kasekoplis ning mõlgutasime selle jalgpallistaadioni mõõtmete laiendamise plaane, juhul kui võimla väljak valmis on. Viimasena käisime Päevakeskuse juures oleval palliväljakul, mida praegu suhteliselt vähe kasutatakse, sest korvpalli jaoks on see ebamugav. Mõte oleks sinna teha seinad ümber ning muuta see minijalgpalliväljakuks, mis on väga populaarne igal pool. Samuti jääks alles korvpalli võimalus. Varsti saame pakkumised selle teostamiseks ning seejärel otsime võimalusi realiseerimiseks. Igaljuhul töö käib ning usun, et selle aasta lõpuks on ka selles vallas käega katsutavaid tulemusi.
Homme on lisaks erinevatele emadepäeva üritustele ka Kultuurihiie talgud Vargamäel, kus ma ikka alati olen käinud, kuid sel aastal kahjuks ei jõua. Küll on vald esindatud läbi Arleti, kes seal puud istutama hakkab, sest sai ju tema juhitud MTÜ parima kultuurielu edendaja tiitli.
Ise osalen Pärnu kolledži seminaril, kus vilistlased räägivad oma kogemustest ning tolgust, mis nad sealt koolist said. Mul seda ikka on.
Laupäeval on jalgpall Lasnamäel sealse Ajaxi duubliga ning loodetavasti suudame avada võitude laeka.
Lõpuks õnnesoovid naabervallale. Nimelt on R-Alliku vald jõudnud ka 20. aastapäevani ning sel puhul seal toimumas hulk üritusi. Edu ning palju kordaminekuid neilegi.
Rohkem praegu väga erka ja faktipõhiseid uudiseid pole. Kuulukaid liigub muidugi igasuguseid ringi, kuid kui neist pooli usud, saad ikka poolega petta.
Ilusat olemist

4 kommentaari:

  1. teine lõik - mis arengukavast jutt käib

    VastaKustuta
  2. Hea märkus. Tegemist spordi arengukavaga.
    Arto

    VastaKustuta
  3. Kas oma jalgpalliga üle ei pinguta? Kas valla asju jõuab ikka ajada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei saa küsimusest täpselt aru. Jääb mulje nagu Teie meelest jalgpall polegi valla asi. Arvestades harrastajate hulka (ca 60, sh ca 20 tüdrukut), siis on see üpriski valla asi. Aga eks arvamused peavadki erinevad olema. Kõike head
      Arto

      Kustuta