teisipäev, 1. november 2011

"Puhkus"

Andke andeks ligi kolmsada lugejat, kes eile ja täna ootasid minu esmaspäevast sissekannet. Asi oli nimelt selles, et terve eilse päeva tõlkisin inglise keelt ja lõpetasin sellega alles kell 2 öösel ja füüsiliselt lihtsalt ei suutnud.
Puhkus on pealkirjas seetõttu, et kirjade järgi on mul puhkus, kuid väljas olen ikka iga päev peaaegu. Sellest jutumärgid.
Eelmise nädala lõppu korra veel tagasi vaadates, siis reedel sai tutvutud Valasti, Kaaruka ning Prandi külamajadega ning tutvusime ka Imavere uue sotsiaalmajaga. Väga tore oli igal pool. Võimas oli muidugi Prandi, kus tühjale kohale on külamaja tekkinud ning viimaste aastate jooksul on ellu viidud 17 projekti. Sel aastal võidetud Eesti aasta küla tiitel on igaljuhul õigesse kohta läinud.
Laupäevastest mudaliiga kohtumistest suutsime esimese võidu teenida kui Koigi noori võitsime 35-30. Ka fänne oli tulnud, nii et nagu peaaegu päris.
Pühapäeva hommikul vaatasime perega rõõmsalt telekat ja kanaleid vahetades jäi korraks pilk seisma Prillitoosil, sest seal näidat Tartus Ahhaa keskust. Kuna meil oli päevaplaan vaba, siis Tartusse me läksimegi. Väga äge on seal, nii et tasub minna. Tore oli ka see, et samale mõttele oli tulnud ka Kareda Triin, kellega me seal puhtjuhuslikult kokku saime. Tekitas kohe täiesti Ahaaa efekti :)
Eile sooviti mulle kohati head nimepäeva, nii et kõikidele meelespidajatele tänud. Meil Eestis küll see väga oluline pole, erinevalt Soomest näiteks, kuid vahva ikka.
Sel nädalal on Järvamaa ettevõtlusnädal ja sel puhul oli ka meil täna väike kohtumine ettevõtjatega. Andsime Maria Peldesele üle valla teenetemärgi, mida ta valla aastapäeval kahjuks ei saanud vastu võtta, kuna oli kaugel ära. Lisaks arutasime erinevaid teemasid. Üheks on nais-ettevõtluse turgutamine, mida mujal edukalt ka tehakse. Nüüd on võimalik ka toetust naistel saada või vähemalt ülisoodsat laenu. Hakkajad naised, hoidke silmad lahti, varsti on esimene kokkusaamine. Tutvusime täna Paide ja Mäo ettevõtete Jalaxi ja Rexestiga. Vägevad küll. Ühes on ca 190 töötajat ja meeletu töö käib. Teises on vähe töötajaid, kuid see eest teevad sisuliselt sitast saia. Sorteeritud ja purustatud plastmass sulatatakse massiks ning sellest toodetakse erinevaid profiile. Väga hariv ja huvitav.
Täna toimus Järva-Jaani vallamajas Eesti Päästeliidu koosolek, kus tunnikese viibisin. Nimelt ühendab see vabatahtlikke tuletõrjujaid üle Eesti. Kurb on see, et Päästeamet pole uut ümberkorralduskava tehes, kus ka ju vabatahtlikega arvestatakse, nendega üldse asja arutanud.
Homse puhkepäeva sisustan haridusküsimuste, Karinu vastuvõtu ning JOL-i juhatuse koosolekuga. Saame Amblaga kokku ja sätime uusi sihte ning plaanime edasisi samme.
Neljapäeval on Väätsa mõisas ettevõtjate tunnustamine ning mul on õnneks sinna ka põhjust minna (Metstaguse Agro sai väike-ettevõtete arvestuse teise koha ja Vanatehnika varjupaik oli turismiobjektides kolmas). Reede ja nädalavahetuse kohta katsun neljapäeval infot anda. Loodetavasti suudan ikka nüüd kenasti regulaarselt blogisse sissekandeid teha. Vaadates teiste vallavanemate blogisid, siis ma vist olen üks järjekindlamaid, kuid see on tänu Sulle lugeja, sest kui Sind ei oleks, siis ma vist ei kirjutaks ka nii rõõmsalt.
Head Novembrit!

3 kommentaari:

  1. no nii palju kirjavigu pole sul kunagi olnud

    VastaKustuta
  2. Vist ei ole jah ja see oli tänu sellele, et ei lugenud läbi. Siit õppetund.
    Arto

    VastaKustuta
  3. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta